Blandgodis arbeten

8 Sep

Hundkojan restaurerad. Små trädgårdsarbeten. Indunstning i eget spad. En lektion i ånglok. Ardnagees motor har blivit servad och vinter konserverad.

Hundkojans restaurering lyckades riktigt bra och jag är nöjd med färgvalet. Nu när man ser resultatet märker man i vilket behov hundkojan var av lite service. Innan hundkojan kan lyftas på sin rätta plats, återstår att göra en grund av natursten som den kommer att stå på. Placeringen kommer att bli framför snickeriet och snickeriet har även en naturstens grund och för att få det harmoniskt och vackert finns det bara ett val, natursten.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilken tur att man har goda vänner med maskiner. Det gick mycket enkelt att breda ut matjorden med traktor, det skulle ha tagit lång tid med spade och skottkärra. Gräsmattan har på sina ställen varit mycket ojämn, men nu planades gräsmattan ut och såddes in.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Svamparna fortsätter att hoppa upp ur jorden. Kastrull efter kastrull med svamp indunstas i eget spad, för att därefter frysas in. Det börjar bli en hel del svamp i frysen, men vintern är lång och jag har ej ännu sett att det har blivit svamp över något år. Det blev till slut ett riktigt Karl-Johan år i år, säsongen kom bara sent igång. Nästa vecka har utlovats värmebölja igen och nu är marken våt, så det kommer att bli flera svampskördar ännu denna säsong.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna vecka hade Nykarleby Järnväg en tillställning som jag tog del av. Jag hade tillfälle att få en lång lektion i ånglokets värd av en av chaufförerna. Det tekniska ombord ett ånglokomotiv är betydligt mer avancerat, än vad man kan tro vid första anblicken. Ytterligare genomgår loken en säkerhets besiktning vart annat år. Intressant att det finns föreningar med entusiaster som håller liv i dessa gamla ånglok och vårdar dem.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Motorn ombord Ardnagee har blivit servad och konserverad för vintern. Alltid samma klott att byta bränsle- och oljefilter, men nu är det gjort. Sjövattensidan har blivit konserverad med en glykol blandning, så nu är hon nästan klar för vintern, endast en del elektronik kommer att plockas bort ännu.

Inkommande vecka avslutar vi arbetet ute i skärgården, vilket ger mer tid över för höst fiske. Byggarbetsplatsen vid Andrasjön startas upp på nytt och ett par nya möbler är under tillverkning i snickeriet. Svamparna bör skördas med tre dagars mellanrum, så inte någon brist på arbete, det räcker gott och väl till kvällsarbete också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: