Indian sommar

1 Sep

Med regn kommer svamparna. Ett otroligt väder, njutbart att arbeta ute i havsbandet. Hundkojan avancerar enligt tidtabell. Ardnagee har fått vila under veckan.

Äntligen öppnade vädergudarna kranarna och släppte fram regnet. Svamparna formligen hoppade upp ur jorden. Härligt att kunna skörda Karl-Johan med tre dagars mellanrum, kantarellerna kräver 5- 7 dar på sig att bli klara för skörd. Påse efter påse åker in i frysen, för att avnjutas under den långa kalla vinter. När snön sedan ligger tjockt på marken, smakar det perfekt med svamp till älgen. En smak av sommaren, där man i tankarna får sväva tillbaka till sensommaren, när man plockade svamparna i sandaler.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbetet ute i havsbandet går som på Strömsö. Plåttaket har blivit monterat, de sista skruvarna skruvades fast på torsdagen och på fredagen regnade det ordentligt, perfekt tajming.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Det härliga vädret bjöd på fina solnedgångar och mysfaktorn var hög när man satt under oljelampan och lyssnade på klassiska godingar i radion från ungdomstiden. Grillen var varm varje kväll och den ena goda biffen efter den andra slank ner när man betraktade dagsverket och planerade för nästa dag. En del sportfiske efter arbetsdagen kändes helt rätt, men gäddorna var svårflirtade. Det har sina fördelar att arbeta ute i havsbandet, åtminstone en vecka som denna.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Hundkojan har fått ny panel och blivit grundmålad. Nya hörnbräder har passats in och även de har blivit grundmålade. Nästa vecka målas allt en gång till och därefter kan taket sättas på plats. Hundkojan blir som ny och man kan inte tro att det är en 50 år gammal hundkoja. Ek parkett golvet är som nytt, behöver ej slipas. Nu får man bara drömma om att kojan får en ny gäst, men det får framtiden utvisa.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Regn är även utlovat till nästa vecka, perfekt för svamparna som vill ha vått och här finns en som vill ha mer svamp i frysen. Beroende på vädret blir det att hoppa mellan byggarbetsplatserna och skörda svamp på kvällarna. Nya projekt är under planering och snart blir det att skissa på nya inredningsdetaljer och ett par möbler som är beställda. Sedan är det bara lite på en månad innan älgjakten drar igång och innan dess blir det att se till att Ardnagee är helt klar för vinteravställningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: