Variationsrik vecka och svamp!!!!

25 Aug

Plåttaket närmar sig. Kulturvecka och Juthbacka marknad i Nykarleby. Vattensystemet är tömt ombord Ardnagee. Äntligen, första skörden svamp. Hundkojan in för renovering.

Plåttaket har nu blivit levererat ut till Kubban och vi närmar oss montering. Vädergudarna har lovat sol och värme inkommande vecka, indiansommar, perfekt att arbeta ute i skärgården.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturvecka i Nykarleby, vilket innebär program alla dagar och kvällar. En kväll serverades det helstekt gris på torget och dans till levande musik. Torget fylldes snabbt med hungriga och dansanta människor.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturveckan innebär även program för de fyrbenta. Olika hund evenemang anordnas där man kan delta med sin hund. Likaså även olika häst evenemang.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Vattensystemet är nu tömt ombord Ardnagee, det är som vanligt ett vått arbete. Alla rör blåses ur med tryckluft flertal gånger, det gäller att vara noggrann, man vill inte att det lämnar kvar något vatten i rören, de kan frysa sönder. Denna gång utförde vi arbetet på tre timmar, man lär sig och det går snabbare. Även masten har blivit täckt, nu återstår att byta olja i motorn och konservera den, efter det är Ardnagee klar för vinter och jag kan börja fokusera på vad jag vill restaurera. Det finns mindre saker som jag vill fräscha upp.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturveckan avslutas med Juthbacka marknaden. I år hjälpte jag ett par vänner med försäljningen, otroligt hur mycket människor man träffar när man står och säljer. Nykarleby har ett invånarantal på 7 500 personer och under Juthbacka marknaden kommer c. 30 000 personer, det är en rejäl tillökning, ren invasion av Nykarleby.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett område på marknaden är avsatt för veteran fordon. Dessa lockar publik i stora mängder och bland bilarna fann jag även den bil som min morfar ägde, en blå PMC Gloria, den har man åkt i som barn.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

En svampsafari har vi även lyckats klämma in på agendan och äntligen fann vi första lilla skörden. Kantarell, Karl-Johan och smörsopp, som varsamt tillreddes av proffs. Knaperstekt tillsammans med lök, vit- och svartpeppar + lite salt och rikligt med smör, jag kan intyga att det var gott med betoning på gott. Kanske vi till slut får lite svamp att sätta i frysen, de börjar ploppa upp nu, om det bara ville regna lite mera.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hösten börjar smyga sig på, vackra höstspeglingar i vattnet och anmälan till årets älgjakt är gjord. Den 12 oktober påbörjas älgjakten och sedan har man frysen full med bästa tänkbara kött igen.

Munsala

 

 

 

 

 

 

 

 

Min gamla hundkoja har blivit framflyttad. Den kommer att genomgå en omfattande renovering, där ny stockpanel sätt på liggande och nytt tak. Färgen är redan vald, mörkröd med vita knutar. Skeppshunden Kompis tog sig en titt på hundkojan, men ville fort in tillbaka. Man vet aldrig vad framtiden för med sig och det gäller att vara beredd, ifall hundkojan får en ny gäst 🙂

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu blir det att njuta av indian sommaren ute i skärgården, koppla av med lite fiske på kvällarna och se vad för intressant nästa vecka för med sig. Fisk, svamp, roliga arbeten, vad mer kan man begära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: