Tröstlöst svamplöst

18 Aug

Skärgårdsvecka med resultat, bygget går framåt. Svamparna lyser med sin frånvaro. Nya pumpar gör det enklare att demontera vattensystemet.

Vädret har igen varit på vår sida denna vecka. Bygget ute i skärgården har nu nått den punkt att plåttaket kan monteras, om vi hade det på plats, men plåttaket är försenat. Efter taket kan vi ge oss i kast med ytterväggarna och förse dem med vindskyddsskivor och kors skålning. Därefter börjar det bli dags för elmontören att placera alla rör och dosor i väggarna. Det är en hel del rör och dosor som monteras innan vi kan börja isolera väggarna och börja tänka på väggarnas inner beklädnad, en vacker panel.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter att jag vandrat igenom alla mina favoritställen för kantarell och Karl-Johan, kan man bara konstatera att det finns ingen svamp i år. Istället blev det att njuta av de vilda blommorna, träden och naturens stillhet under vandringen. Vandringen var dock inte helt tröstlös, jag fann flertalet nya blåbärsställen under min tröstlösa vandring efter svamp. Nästa vecka har de igen utlovats regn, men det kommer alldeles för lite, det behövs en ordentlig rotblöta innan svamparna börjar ploppa upp på allvar.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Ombord Ardnagee går det långsamt framåt, jag har koncentrerat mig på de olika byggplatserna. Ännu finns det tid innan vintern och det kommer alltid luckor mellan byggen, där jag får fokusera på Ardnagee. Nästa punkt på agendan är tömning av vattensystemet. Det borde gå lättare i år, när jag har nya pumpar med snabbkoppling. Det gör att det är mycket lättare att montera bort pumparna och bära in dem i huset. Dessa snabbkopplingar har hållit tätt och har verkligen blivit testade under långseglatsen.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa vecka bjuder på mer arbete ute i skärgården, där vi även har planerat in fiske. Det blir intressant att se vad havet förser oss med, vilka läckerheter som kommer på bordet. Torsdag kväll är anmälning till älgjakten. Det var vemodigt senaste höst när man hörde hur kompisarna sköt många älgar på mitt pass, men i år är det min tur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: