Skördetider och presenningen är på

11 Aug

Sommarvädret fortsätter, Ardnagee har blivit täckt. Full fart på byggplatserna. Rikligt med ovanligt stora blåbär i år. Mäktig skörd från hallonplantagen min. Grillat, perfekt att avsluta arbetsdagen med en god biff.

Vindstilla och sol, kan man önska sig bättre väder när man arbetar med stora presenningar. Det gick smidigt när presenningarna lades på plats, vi börjar ha en viss rutin och efter 4 timmar var presenningarna tillskurna och säkrade. Presenningarna används enbart en gång och för varje år läggs helt nya presenningar.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ute på fälten avancerar det. Ett av byggen närmar sig skedet där vi lägger på plåttaket, därefter påbörjas arbetet med ytterväggarnas utsida. Det andra bygget vilar, där väntar vi på leveransen av stockstommen. Roligt att ligga före i tidtabell på båda byggplatserna, det ger utrymme för fiske och jakt.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Det sägs att det är ett dåligt blåbärs år, jag är helt av annan åsikt. Blåbär finns det rikligt av och de är extra stora i år, sällan stöter man på så här vackra blåbär.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den torra varma sommaren till trots, levererar min hallonplantage en mycket stor skörd av vackra hallon.  Extremt lite mask har vi stött på i bären, de är nästan helt maskfria, och det kan man tacka det torra vädret för. En blöt sommar ger betydligt mer mask i bären.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varje dag skördar vi mer än vi behöver, tur att man har kompisar som hjälper till med skörden och ändå blir det över. Frysarna fylls nu snabbt med bär, men jag hoppas på några dagar med ordentligt regn, det skulle ge fart åt svamparna, det finns rum för kantareller- och Karl-Johan svamp i frysarna.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter långa arbetsdagar tar det inte sjukt att bli serverad en perfekt grillad biff under äppelträdet. En fin avslutning på dagen, där man bara får sätta sig ner och njuta.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa vecka bjuder på intressanta arbeten, såväl på land som ute i kustbandet. Ardnagee får även hon sin beskärda del och vem vet vad för kulinariska eskapader som väntar runt hörnet. Smaklökarna bör retas med jämna mellanrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: