Handarbete, inget blir gjort av sig själv

4 Aug

8 ton matjord. Bakre sektionen av täckställningen monterad. Trevlig grillfest i östra Finland med gamla bekanta.

När Ardnagee transporterades till Nykarleby och placerades på gårdsplanen, skadades flera partier av gräsmattan. Kranbilens tyngd gjorde djupa spår i gräsmattan och nu är det handarbete som gäller att återställa gräsmattan. För att inte ytterligare skapa mer arbete kärras gjorden ut med skottkärra, därefter vältas gjorden och slutligen sås gräsmattan in på nytt. Samtidigt passar jag på att förbättra gräsmattan, där det tidigare funnits vissa ojämnheter. Framdeles borde det vara betydligt lättare att klippa gräsmattan.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakre sektionen av täckställning fick göras om från början, den hade omkommit vid demonteringen. Nu saknas bara de ribbor längs med sidorna som presenningen fäst i, därefter kan skav skydden monteras.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

På takåsen kommer skav skydd, jag använder en typ av bubbel plast, men en betydligt kraftigare variant än den vanliga bubbel plasten. Presenningar rör alltid lite på sig och utan dessa skav skydd, nöts det lätt hål på presenningarna.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Hårt pressat schema denna vecka. De olika arbetsplatserna kräver sitt och det har varit begränsat med tid för Ardnagee och social samvaro. Under fredagen lyckades jag pressa in en kväll i östra Finland tillsammans med gamla vänner. En grillkväll där vi grillade korv från A till Ö och utbytte visdom. Förutom den finska nationalrätten korv, fanns det mycket hemgjort gott på bordet. Ett par hade varit till Colombia och vi utbytte Karibiska erfarenheter.

Östra Finland

 

 

 

 

 

 

 

Östra Finland

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa vecka blir intressant. Förhoppningsvis ryms det in lite fiske på agendan, det är en tid sedan jag fiskat i Finland. Ytterligare startar skytte träningarna för älg jakten och arbetet med att göra Ardnagee klar för vintern fortsätter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: