Vackra färger, magiskt hav

21 Jul

Arbetet framskrider ute i skärgården. Lyxiga middagar, grillad älg innerfilé, varmrökt abborre och traditionell finsk grillkorv. Spegelblankt hav, perfekt för skärgårds safari. Täckställningen på Ardnagee avancerar och vatten maskinen är bort monterad.

Sådana här vackra sommar dagar är det en lyx att få arbeta ute i skärgården. En del av väggstommarna är på plats och huset börjar ta form. Långa arbetsdagar gör en hungrig och här ser grillmästaren till att hålla arbetarna på gott humör. Grillad älg innerfilé, så perfekt grillad att den smälte i munnen, ett rent nöje att arbeta i väntan på mat.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Väder som heter duga under helgen, spegelblankt, såväl i skärgården som ute till havs, inte ens gamla dyningar. Perfekt för en längre skärgårdssafari. Vi åkte ut från Munsala, med första stop ute vid natursköna Djuphamn, Torsön. Efter att vi vandrat runt en stund, fann jag ett nytt träd som jag inte tidigare har observerat. Roligt med nya observationer, fast holmen är mycket bekant för mig. Efter avklarad vandring sattes kursen tillbaka inomskärs till en liten holme där nyfångad rökt abborre väntade på oss och vem kan tacka nej till en sådan delikatess.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senare under kvällen kom grillen fram och den traditionella finska nationalrätten ”makkara” korv grillades till tonerna av finsk dansmusik. Solen sänkte sig sakta ner och bjöd på ett vackert färgspel. Så småningom blev det att tänka på refrängen och ställa kursen mot Munsala.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Spegelblankt och fina färger som speglade sig i vattnet, rent magisk att kryssa mellan holmarna och ta del av den ena vackra vyn efter den andra.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbetet med att vinter avställa Ardnagee framskrider. Vatten maskinen är bort monterad och täckställningen börjar ta form. Ännu återstår att montera bort känslig elektronik, vatten pumpar, tömma vatten systemet och vinter konservera motorn. Det betyder många timmars jobb innan allt det är klart, därefter täcks hon in med presenningar.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

Härligt väder är utlovat till nästa vecka och vilken lyx att få arbeta såväl ute i skärgården, som vid Andra sjön nästa vecka. Kvälls stunderna är reserverade för Ardnagee, så det borde inte bli några fritids problem nästa vecka heller, men en trevlig utflykt, väntar inåt land.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: