Vinteravställningen påbörjad

14 Jul

Vinteravställning, en komplex procedur. Först i tur var vatten maskinen. Masten är klar för övertäckning. Ställningarna för övertäckningen är hämtad ur ett av lagren. Lyxig middag i arbetstecken. De första svamparna börjar komma.

Vatten maskinen fodrar en tillsats av kemikalier innan den kan monteras bort för vintern. Kemikalien blandas i 15 L vatten och får sedan cirkulera i maskinen en halv timme. Kemikalien rengör och dödar eventuella mikrober i osmos tuberna och därefter kan maskinen lämnas för en längre tid. Efter konserveringen monteras hela enheten bort och tas in i värmen, den får inte frysa.

Vatten maskinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vatten maskinen

 

 

 

 

 

 

 

 

Spridarna har blivit bort monterade och allt surrat uppefter masten. Masten är nu som en enda lång stång och enkelt att täcka över den, relaterat mot hur den skulle vara med spridarna på plats. Ett litet A placeras över masten, så att inte presenningarna ligger uppefter masten, på så sätt har masten det luftigt och bra.

Masten

 

 

 

 

 

 

 

 

Täckställningarna har blivit hämtade och kan nu lyftas på plats. Konstruktionen är gjord så att man kan arbeta på däck under presenningarna. Ytterligare slipper stora mängder luft att cirkulera under presenningarna, vilket bidrar till god ventilation.

Täckställning

 

 

 

 

 

 

 

Täckställning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett arbete förde mig inåt land till de djupa skogarna denna vecka. Där blev jag bjuden på grillad innerfilé av oxe tillsammans med bearnaisesås, hemgjord senapsdressing till salladen och ångkokt nypotatis. Inte varje dag man blir erbjuden middag av kunden och givetvis var jag snabb att tacka ja.

Innerfilé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De första sopparna börjar komma upp ur jorden. Även några pyttesmå kantareller försöker växa till sig. Det är extremt torrt i skogarna och nu fodras det ett par dagar med ordentligt med regn och värme. Svamparna fodrar regn och jag hoppas på en fin svamp säsong, så att man kan fylla frysen med läckerheter inför vintern.

Karl-Johan

 

 

 

 

 

 

 

 

Inkommande vecka fortsätter arbetet med att vinter avställa Ardnagee. Ett byggprojekt drar igång på allvar och så fortsätter arbetet ute på Kubban. Man märker att man är hemma på nytt, arbetsdagarna ligger på minimum 12 h och kalender är full. Annat var det till sjöss, där man tog det lugnt för det mesta och väntade på fina vindar, samt spekulerade i vart man ville segla och vad man ville se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: