Proffsigt förfarande

7 Jul

Lyftet och transporten av Ardnagee gick klockrent. En hjälpande hand på Kubban. Nya intressanta projekt.

Klockan 06.00 påbörjades arbetet med att lyfta Ardnagee. Masten lyftes av och Ardnagee placerades i vaggan på transport släpet. Pehkonen skötte lyftet med millimeter precision som vanligt, enkelt när man arbetar med proffs. Efter att båten säkrats  för transport, lyftes masten på däck och säkrades.

Jakobstad

 

 

 

 

 

 

 

Jakobstad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allt onödigt plockades bort från däck och fendrarna togs in. Nu var hon klar att påbörja färden mot Nykarleby. Höjden av transporten gjorde att transporttillstånd fodrades och en extra varningsbil framför transporten. Det blir roligt att få hem henne igen och jag kan göra henne klar för vintern. Under vintern kommer hon att genomgå en mindre restaurering.

Jakobstad

 

 

 

 

 

 

 

Jakobstad

 

 

 

 

 

 

 

 

Trångt om saligheten hemma i mitt kvarter, transporten fick köra runt kvarteret på grund av att en bil stod felparkerad. Efter att Ardnagee placerats på sin sedvanliga plats kunde jag konstatera att giftfärgen hade arbetat bra. Visst fanns det växtlighet, men endast i ringa mängder och det borde inte vålla några problem med att få henne ren. Efter 1,5 år i vatten, varav större delen i tropiska vatten, är jag nöjd med valet av giftfärg och jag kommer att beställa mer av den giftfärgen från Europa, de säljer den inte i Finland. Här i hemmavattnen kommer hon att vara som nymålad när man lyfter upp henne, påfrestningarna är betydligt mindre. Redan på eftermiddagen klockan 13.30 var Ardnagee på plats och Pehkonen kunde fortsätta arbetsdagen på annat ställe.

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kompis ute på Kubban har påbörjat ett mindre byggprojekt och jag var ut och avvägde grunden samt kontroll mätte den. Avvägningar och kontroll mätningar är rutin för mig när vi gör byggnader i företaget åt kunder. Ett större byggprojekt kommer jag påbörja nästa vecka. Där planerar jag nu infrastrukturen, koordinerar de olika entreprenörerna, tidtabeller, budgetar samt försöker förverkliga kundens alla önskemål. Projektet är av den storleksklassen att det beräknas ta två år, med ett stopp under den kalla delen av vintern. Det gör att jag har bra med tid att göra en mindre restaurering av Ardnagee.

Kubban, Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kubban, Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vid Kubban fanns det även tid för kvalitetstid. Grillad älg ytterfilé, grillade champinjoner med Koskenlaskia ost, goda sallader och såser, det är så mycket lättare att arbeta med en glad mage.

Kubban, Nykarleby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intressant vecka framför. De olika byggprojekten kräver sitt och så påbörjas arbetet med att vinter avställa Ardnagee och förhoppningsvis lite fiske. Det är en tid sedan man fiskat i hemma vattnen, något jag ser fram emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: