Semester med snö inslag

19 Maj

En mini semester i natursköna Finland.  Skärgårdsupplevelser såväl vid Tisskärsand som Torsön. Jag njuter av den finska maten. Nästa vecka anländer Ardnagee till Ijmuiden.

Efter mer en ett år utomlands kändes det såväl konstigt som härligt att stå på finsk mark igen. Att andas in den fräscha svala luften, kunna reglera temperaturen med klädsel. Nu är det dags att njuta av en 8 dagars semester i Finland, under tiden som Ardnagee fraktas till Ijmuiden.

Det vackra vårvädret lockade ut oss i naturen. Tisskärsand fick sig ett besök, på nytt fick jag vandra på de klippor som jag vandrat på sedan barnsben. Havet med sitt brus, den friska luften och njuta av hur rent och fint det är.

Tisskärsand, Finland

 

 

 

 

 

 

 

Tisskärsand, Finland

 

 

 

 

 

 

 

 

Inne i ett skogsparti hittade jag snö, tänk vad man kan bli glad över snö, om man inte har fått se snö på länge, bara sett extrem värme. Det blev att gå ner på knä och känna på snön. Tids nog bannas man sedan om snön nästa vinter, när man skyfflar fram bilen, men för tillfället känns snön underbar.

Tisskärsand, Finland

 

 

 

 

 

 

 

Tisskärsand, Finland

 

 

 

 

 

 

 

 

Snurrbåten sjösattes och det blev en skärgårdssafari. I sundet mellan Furuskär och Torsön var det flera svanar som simmade runt, de lyfte dock när vi anlände. Skärgården är mycket fridfull denna tid på året och man har möjlighet att njuta av alla de fåglar som förbereder häckning.

Torsön, Finland

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsön var sig lik, ”Bonsai” trädet stod på sin plats liksom alla de andra träden. Här har jag även vandrat otaliga gånger genom åren och lika vackert finner jag det varje gång.

Torsön, Finland

 

 

 

 

 

 

 

Torsön, Finland

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna gång fick vi vara helt för oss själva på den lilla sandstranden. Trangia köket var med och den finska nationalrätten ”makkara” korv satt fint i solskenet. Även ett strandhugg gjordes vid natursköna Kubban.

Torsön, Finland

 

 

 

 

 

 

 

Torsön, Finland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu när man har irrat på en tid ute i stora världen, kan man enkelt konstatera att det är som en lotto vinst att vara född- och boende i Finland. Här är så rent och snyggt, allt fungerar och man har ett bra socialt skyddsnät. Det är inte utan orsak som Finland är klassat som världens lyckligaste land och ytterligare har vi världens renaste mat. Det var en ren njutning att gå till butiken och köpa allt det där lilla som man saknat under resan, knäckebröd, sill, skorpor, listan kan göras lång över allt det som man drömt om. När man väl fyllt korgen och kom till kassan, var det ett nöje att betala, vi har så billig mat här i Finland.

Ardnagee lossas på morgonen den 22 maj här i Ijmuiden och det tar cirka 15 min att köra henne till marinan. Därefter görs hon seglingsklar, vilket borde ta ett par dar. Besättningen anländer den 23 och 25 maj och sedan tar vi kurs hemåt. Planerade stop är Helgoland, Brunsbutteln, Giselau sluss, Kiel, Heiligenhafen, Bornholm och sedan får vi se vilken rutt vi tar norrut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A couple living on a boat and sailing the world

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: