Ännu en vecka i paradiset

28 Apr

Kran haveri på fraktbåten. Danska-, Franska- och Österrikiska vänner. Vi provar på olika restauranger. Jordgubb säsongen inledd. En båt med masthaveri och båtar i behov av restaurering.

En havererad kran ombord på fraktbåten leder till förseningar. Kranen är nu reparerad och lastningsdatumet är nu framflyttat till 5 maj.

Häromdagen knackade det på hos Ardnagee. Det var den danske skepparen från Olga som kom och bjöd in mig till Olga. Vi har träffats förut här i Martinique och nu klev jag ombord på kaffe och cigarr. Olga är en klassiker från mitten av 70 talet, en robust båt. Vi bokade även in en middag till följande dag.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trevlig middag där vi fick sällskap av en svensk skeppare samt en ung dansk skeppare. Denna kväll utbyttes mycket visdom och riktigt trevligt att få prata svenska som omväxling.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är som sagt full ruljans och tre Österrikare var gäster ombord Ardnagee denna vecka. Språk professorn Ursula fick allt lära sig lite nya ord, som hon snabbt tog till sig. Även denna kväll hade vi mycket trevlig samvaro, där alla fick lära sig nya saker och allt gick kanske inte under namnet matnyttigt.

Denna vecka har mina franska vänner satsat på att köra runt holmen och pröva på olika restauranger, här var jag snabb med att haka på. Musslor i vitt är inte illa, gott. Sushi gjord på tonfisk är gott, men köken har nog en hel del att lära sig ännu på denna holme.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Fisk och kött om vart annat, allt bör provas på, men hittills har jag inte hittat någon restaurang här som kan mäta sig med Quinta do Lorde på Madeira. Det som de behärskar bäst på denna holme är grillning av skaldjur och att grilla över lag. Deras försök att kopiera de Europeiska köken lyckas inte riktigt.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Jordgubbar, årets första skörd från Spanien. Givetvis när jag såg dessa godingar köpte jag en låda. Smaken var lite svagare och med en stänk av vatten. De finska hemodlade är stadigare i fruktköttet och har mer smak, men inte tog det länge innan de hittade sin väg ner i magen. Och med fransmännen ombord hade vi snabbt gjort slut på en låda.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under veckan kom en båt in till min ponton med masthaveri. Det såg allt annat än trevligt ut. Jag har inte pratat med skepparen, så jag har inte hela berättelsen, men något man inte vill råka ut för.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Här i marinan finns det en hel del båtar som är i verkligt behov av underhåll och service. Spruckna drömmar där båtarna har blivit liggande och bortglömda. Det finns en intilliggande service marina här i Le Marin och den lär se ut som en gravgård för båtar.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa vecka på söndag lastas Ardnagee ombord på fartyget om allt går enligt planerna. Det blir skönt att komma ut ur denna hamn och få byta hamn till Ijmuiden. Den 25 maj kommer min besättning till Ijmuiden och 27 sätter vi segel, med väderreservation förstås. Förhoppningsvis är det svalt och fint i Holland. Här på Martinique har temperaturen börjat stiga, likaså luftfuktigheten, så nu är det inte bara mycket varmt här, utan även klibbigt av den förhöjda luftfuktigheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: