Utflykter med vatteninslag

31 Mar

En lugn vecka med dingy- och bilutflykter till fina stränder med. Yoga på stranden. Min infrastruktur växer här i Le Marin. En klassisk segelbåt.

Vi var två finska båtar som tog en dingy utflykt till en vacker strand i St Anne. Dagen började med yoga på stranden, där jag själv valde att stå över och passade barnen.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter avklarad yoga blev det dags för ett dopp i det blå. Barnen har tydligen fått den uppfattningen att jag är där för att leka med dem. Jag blev både vattnad, fick fungera som sjöhäst och diverse andra vattenlekar.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hunden Nipsu förstod att ta det lugnt och låg i skuggan av ett träd. När barnen från båten Kiet är på plats, förväntar de sig alltid att Ardnagees skeppshund är med. Deras minsta har lärt sig att gräva i ”Grabb-baggen” och vips hittar hon hunden Kompis.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Där satt man på stranden under ett träd i skuggan och lyssnade på göken. Den satt alldeles ovanför mig och jag lyckades åtminstone få halva fågeln på bild.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

När vi väl fått upp barnen ur det blå, blev det lunch ombord Kiet. Skeppshunden Nipsu övervakade lunchen, det kan ju ramla något gott från bordet.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med tiden har jag blivit bekant med flertalet båtar här i hamnen. En av mina franska grannar frågade om jag ville med till en strand och bada, givetvis ville jag det. De har bil här i hamnen och vi åkte till en strand som jag inte tidigare varit till. En mörkhyad kvinna vid namn Blondi sålde hemgjord glass på stranden. Den var gjord på kokos så även jag kunde äta utan att bli sjuk. Kopplingen Blondi kom jag aldrig på, men glassen hennes var god.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var fina vågor vid stranden och jag simmade i över tre timmar, eller rättare sagt låg och flöt på vågorna och bara njöt. Dykdatorn hade jag lämnat i båten, så jag uppskattar temperaturen i vattnet till 29 grader, eftersom jag kunde ligga i så länge. I solen hade man inget ärende, temperaturen visade på 35 grader i skuggan, ingen aning om vad det var i solen, men stekande hett, så det gällde att ligga i vattnet. Fransmannen är såväl jägare som dykinstruktör, så vi hade mycket att tala om, enda problemet är språket. Han talar inte så bra engelska och min franska är totalt urusel, men vi kämpar på. Vi har planerat in fler badutflykter nästa vecka. Bland annat till en strand norrut, där ligger ett vrak 50 m från stranden på 10 m djup som man kan snorkla på.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Swan båten Milanto kom in i fredags och skepparen och besättningen kom på besök. Jag blev bjuden ombord på lördagen och vi hade mycket att prata om. Han hade seglat charter vid Bequia, Tobago Cays och Union Island, samtidigt som jag var där med Kiet. Intressanta diskussioner om de stora humrarna vid Tobago Cays, hur saftiga de var och snorklingen vid revet utanför. Efter flera år som charter skeppare hade han mycket information att delge.

En klassisk segelbåt kom in under veckan. Besättningen putsade och polerade flitigt, allt för att hålla henne blänkande. Ett par större motorbåtar, ”lustjakter” har även kommit in. Mycket att ta del av under kvällspromenaden.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Med alla utflykter, besök i olika båtar samt service och underhåll och en god bok, undrar man vart tiden tar vägen. Vips har en vecka förflutit och imorgon är det ny månad igen, den månad som frakten av Ardnagee kommer att ske. Det kommer att bli skönt att komma till Europa, där har man möjlighet att reglera värmen med klädseln. Jag hoppas innerligen att där är så kallt att jag får starta värmaren ombord och själv får bestämma vilken temperatur jag vill ha i båten. Det blir rätt tungt med 30 grader nattetid i båten och över 40 grader dagtid och än värre på däck i solen, där kan man inte gå utan skor, man bränner fötterna på teak däcket. Även skepparen ombord Kiet hade sådana ord angående solen och dess värme att de inte alls lämpar sig i tryck. Däremot sade hon att man kan påminna henne nästa vinter i januari-februari när det är kallt att hon klagade på solen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: