Union Island och fyrfotad besättningsmedlem

17 Mar

Intressant uppdrag på Union Island. Vi klarerar ut vid Bequia och tar kurs på Le Marin, Martinique. Lata dagar i Karibien med trevliga restaurangbesök.

Båten ”Kiet” hade redan i januari besökt Union Island och fått ögonen på en liten fyrfotad vän. Nu var det dags att hämta denna nya fyrfotade besättningsmedlem. Vid hundcentret fanns det flertalet hundar att välja mellan och även andra djur. Efter avklarad pappersexercis blev det att söka sig tillbaka mot båten och låta hunden bekanta sig.

Union Island

 

 

 

 

 

 

 

Union Island

 

 

 

 

 

 

 

 

Hunden fick namnet ”Nipsu” och det tog inte länge för Nipsu att acklimatisera sig ombord. Ytterligare visade det sig att Nipsu är mycket barnvänlig och barnen kan busa hur mycket som helst och hunden bara njuter.

Union Island

 

 

 

 

 

 

 

Union Island

 

 

 

 

 

 

 

Union Island

 

 

 

 

 

 

 

 

Vid Union Island ligger man precis framför segeljakt klubben. De har väl fungerande wifi och trevlig restaurang med helt bra priser, så länge man håller sig till pizza. Beställer man från kötträtterna blir priserna i en helt annan klass.

Union Island

 

 

 

 

 

 

 

Union Island

 

 

 

 

 

 

 

 

Med barn ombord blev det en hel del pizza under denna seglats. Bredvid segeljaktklubben ligger flygfältet och när man sitter i restauranger kan man för ett ögonblick tro att planen kommer att landa i restaurangen, så nära är flygfältet.

Union Island

 

 

 

 

 

 

 

Union Island

 

 

 

 

 

 

 

 

Själva staden vid Union Island är rätt så liten med små butiker och restauranger. Går man på promenad lite utanför centrum blir husen mycket förfallna och miljön är allt annat än vacker, skräp överallt.

Union Island

 

 

 

 

 

 

 

Union Island

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter tre dagar vid Union Island lades kursen på Bequia på nytt. Bequia bjuder på en helt annan miljö, betydligt renare och snyggare. En vacker sandstrand, perfekt för snorkling och busande barn. Här låg vi tre dagar för ankar och passade på att simma och snorkla i den grad, att snart växer det säkert ut simhud mellan tårna 🙂 Allt roligt har ett slut och vi klarerade ut och lade kursen mot Le Marin, Martinique.

Bequia kanal mellan Bequia och St Vincent bjöd på gropig sjö. Vi hade tidvattnet mot vinden och ytterligare korssjö, vilket gjorde att vi hade ett par timmar blöt gång innan sjön lugnade ner sig och vi fick perfekt segling till St Vincent. St Vincent passerades på läsidan i dagsljus och man fick se de olika vikarna som man kan ankra upp i. Seglingen fortsatte mot St Lucia som passerades under natten. St Lucia såg vacker ut i mörkret, alla ljusen och Pitons som avtecknade sig vackert mot den stjärnklara natten. Le Marin angjordes under morgonen och vi fick vänta i tre timmar innan vi fick klartecken att gå in till bryggan.

St Vincent

 

 

 

 

 

 

St Vincent

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaks i Le Marin passade vi på att prova en ny restaurang för oss. Här serverades det ordentliga Texas burgare och man hade gjort försök till att skapa en amerikansk miljö.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgarna var helt bra och de finns de barn som blir mycket glada över Coca-Cola, ketchup och burgare.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Le Marin har även en historisk kyrka som vi besökte. Befolkningen på dessa holmar är ovanligt religiösa, relaterat mot befolkningen i Skandinavien, så det finns många kyrkor att besöka och ta del av arkitekturen och de många fina hantverken.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varje kyrka skiljer sig mycket åt och det finns som sagt mycket att ta del av. Som glasmästare är det roligt att se hur glasarbeten är utförda i fönstren, även takkronorna är intressanta. Här var takkronorna gjorda av pressat glas, den billiga varianten, jämfört med slipat glas.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intill hamnområdet finns ett område avsatt för den lokala befolkningens seglarskola samt segling med klassiska båtar. Jag var och såg på en kväll när barn och ungdomar tränade med dessa lokala segelbåtar.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu återupptas arbetet med Ardnagee. Det finns service och underhåll att utföra och mycket att utforska på denna holme och vem vet, jag kanske hoppar på någon båt att tar en sväng någonstans, det återstår att se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: