Bequia och Tobago Cays

10 Mar

Nyheter från Sevenstar. Lunch med Ocean Ladies. Intressanta projekt i Le Marin. Jag seglar söderut till Bequia och Tobago Cays.

Under veckan kom datumen från Sevenstar när Ardnagee kommer att skeppas till Europa. Ardnagee lastas i Le Marin mellan 22 -27 april och anländer till Ijmuiden, Holland mellan 7 – 14 maj. Nu kan jag börja planera seglatsen i Europa närmare och upp till Finland.

I Le Marin fick jag se hur man servar S-dreven på en katamaran utan att lyfta den. Man lägger helt enkelt en superstor fender under baken och blåser upp den till aktern är så pass högt uppe att man kan serva S-dreven. Praktiskt och enkelt när man har rätt grejer.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocean Ladies hade besättningsbyte under veckan. Jag passade på och fick en pratstund tillsammans och så åt vi gemensam lunch. De har en intressant vecka framför sig med segling i Karibien. Deras första destination blir Dominica och de lånade min gästflagga. Lunchen var speciell där köttet serverades rått och de lade en liten het stenplatta på bordet där man fick grilla köttet själv, trevligt.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Bequia mötte oss med klart turkost vatten och vi låg bra skyddade inne i viken för ankar. Små promenad stråk gick längs med stranden in till centrum och vi stötte på många trevliga hundar på vår promenad in till byn.

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

 

Små trevliga restauranger längs med promenadstråket. En med valben och knotor, allt för att locka kunderna.

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

 

Själva huvudbyn var pittoresk. Nytt och gammalt blandat och ovanligt lite turister. Det gäller att passa på när man hittar en bra glassbar, man har sina svagheter och glass är en av dem 🙂 Vid ett av marknadsplatserna hittade jag den röda blomma som man gör iste av med glöggsmak. Blir intressant att laborera med denna blomma och se hur jag lyckas göra isteet.

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett besök hos en lokal hantverkare som tillverkade modellbåtar för hand var intressant. Det fanns båtar i alla möjliga valörer. Vår promenad fortsatte längs med de små vägarna och såg vi flertalet hus i beroende av renovering.

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

 

Dyk fanns även på agendan. Vi passade på och gjorde ett koralldyk. Varje firma har sina rutiner och här fick vi rulla i baklänges. Man börjar bli bortskämd med dessa koraller, muränor, fiskar och kräftdjur, det börjar liksom bli vardagsmat. Men trevligt att koppla av en stund på 20 m djup och njuta av stillheten.

Bequia

 

 

 

 

 

 

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

 

Små trevliga kapell finns det gott om, det verkar som människorna här är verkligt religiösa. Alla pratar de om att gå i kyrkan på söndag.

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

 

Även gravgården fick sig ett besök. En lite annorlunda gravgård där de hade getter som gräsklippare och de var fastbundna i gravstenarna.

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

Bequia

 

 

 

 

 

 

 

 

Tobago Cays är verkligen ett Karibiskt paradis. Korallrevet skyddar mot vågorna och bjuder på verkligen fin snorkling. Ögruppen är ett naturreservat och bevakas av parvakter. Här hittade jag den bästa snorklingen hittills i Karibien. Sköldpaddor och olika rockor i parti och minut och otroliga fiskstim. Att snorkla längs med korallrevet bjöd på så många upplevelser, svårt att ta in allt.

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi gjorde en deal med en lokal fiskare som sålde humrar. Han skulle senare under kvällen grilla dem åt oss och skapa en trevlig middag. Humrarna var av den storleken att så stora har jag aldrig sett tidigare, riktiga bjässar.

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Middagen som tillreddes för oss gick inte av för hackor. Här bjöds på flertalet olika lokala delikatesser tillsammans med humrarna. Ytterliga var han stolt att visa hur han grillade dem och man kunde se att han gjort det förut.

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla tillbehör som följde med humrarna gjorde att jag orkade bara äta upp halva hummern. Det blev att ta en ”dogibag” med till båten.

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

 

Under morgonpromenaden runt holmen stötte jag på många leguaner. De låg på stigen och värmde sig i solen, man fick se efter så man inte steg på dem.

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mycket giftiga träd med dödliga frukter fanns på holmen. Dessa hade målats röda så att okunniga personer som jag när det gäller den Karibiska faunan inte pillar på farliga saker, i detta fall träd. Ödlor fanns det även gott om och även de fick man se efter för så man inte trampade på dem.

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

Tobago Cays

 

 

 

 

 

 

 

 

För tillfället ligger vi nu vid Union Island och så småningom börjar vi segla norrut igen mot Le Marin. Här väntar oss en trevlig överraskning, men mer om det nästa vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A couple living on a boat and sailing the world

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: