Swan mingel och seglats söderut väntar

3 Mar

En blick från ovan. Ny destination med Sevenstar. Swan mingel. Det finns flera sätt att korsa Atlanten. Bequa och Union Island väntar. Full jakt på kackerlackor.

En av mina båtgrannar, ett par äldre kvinnor i övre pensionsåldern fann jag plötsligt halvvägs uppe i deras mast. Halvvägs uppe hörde jag den ena kvinnan kommentera att hon är rädd och vill ner. De hade ett mindre problem uppe i masttoppen och försökte åtgärda det själv. Situationen löste sig genom att de sände upp mig i masttoppen för att åtgärda problemet. Perfekt tillfälle att få fina bilder över hamnområdet och alla dessa båtar.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Ardnagee såg så liten ut från fågelperspektiv, men som de brukar säga, liten men nackande god 🙂

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Fraktbolaget Sevenstar hörde av sig under veckan. Min frakt blir förflyttad en månad framåt till mitten av april och ny destination. Frakten går nu till Southamton, England och eventuellt vidare till Nederländerna. I mitten av mars får jag besked vilken hamn det blir, förhoppningsvis Nederländerna. Därefter kan jag börja planera mer i detalj. Det innebär att jag inte behöver segla Biscaya och får ett betydligt bättre utgångsläge. Enda nackdelen är att jag blir kvar en månad längre här i Karibien. Efter den uppdateringen var det bara för mig att gå till hamnkontoret och boka en månad till här i Le Marin. Ytterligare har jag träffat på en finsk- och en fransk båt som kommer med samma transport. Trevliga människor och då får vi resa tillsammans och hämta våra båtar.

Jag blev bjuden ombord på Milanto, en Swan 46 Mark2, leverad 1994. Engelsk flaggad med italiensk skeppare. Intressant att ta del av hans erfarenheter från att ha seglat som charter skeppare i 20 år. Milanto var i fint skick och man kunde njuta av de finska hantverken. Det var betydligt mer svängrum inne i Milanto, relaterat mot Ardnagee och ägarhytten var lyxigt tilltagen, även pentryt var välplanerat. Valerio berättade att om man vill uppleva det riktiga Karibien och de fina godbitarna bör man segla söderut. Han besökte även Ardnagee och beundrade intarsia arbetet i salongsbordet och den restaurering som Ardnagee genomgått. Jag blev även inbjudan att transportsegla en sträcka söderut om ett par veckor, vem vet, jag kanske tar en tur. Vill man läsa mer om Milanto kan man göra det under:   Milanto46.com

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det finns som sagt flera sätt att korsa Atlanten. Denna lilla polska segelbåt seglas av ett par ungdomar, Yvonne och Philip. De har seglat längre sträckor förut i små båtar och de verkade att trivas med det lilla enkla. Det hade tagit dem en månad från Mindelo, Kap Verde hit till Martinique. Deras normala snitthastighet är 3 knop, så man kan säga att de skyndar långsamt.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

På måndag seglar jag söderut mot Union Island och Bequa. Rutten är inte spikad men en ett trevligt möte väntar oss på Union Island och därefter får vi se vart vi seglar. Få se vad den delen av Karibien har att bjuda på, det är nya platser för mig och något bör jag fördriva tiden med. Seglatsen beräknas till en eller två veckor, beroende på väder och vind och vad vi vill utforska.

Kackerlackor, dessa kräk. Under veckan stötte jag på den största kackerlackan jag sett i mitt liv, mitt på dagen i sittbrunnen. Jag lyckades avliva kräket och sände den överbord. Den hade säkert kommit flygandes och fått för sig att landa i sittbrunnen. Sedan kom nästa mindre kackerlacka glatt emot mig i full fart inne i ett skåp, den skickades även till kackerlackshelvetet, för det finns ingen kackerlackshimmel, alla kackerlackor bor där nere. Därefter blev det att köpa 50 % billig rom och spreja slagfälten med sprit och noga rengöra halva båten med sprit. Nya kackerlackshotell placerades ut och nu har jag kackerlackshotell i parti och minut ombord. Det har nu gått ett par dagar och ännu har jag inte sett skymten av någon kackerlacka, men de brukar ha kompisar, så jag är beredd med spritspray och fler hotell åt dem. Efter samtal med andra båtar, medger de att jag haft tur som klarat mig så länge och så få kräk.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Nya öar väntar som sagt på att bli utforskade, så det borde bli en intressant vecka man har framför sig. När nästa uppdatering kommer är helt beroende på när jag har tillgång till internet, men det visar sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A couple living on a boat and sailing the world

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: