Annorlunda uppdrag och ändrade planer

17 Feb

Kvälls dagis i Karibien. Laktosfri mjölk, äntligen. Hot dogs och plättar. En stor katamaran. Ändrade planer, Ardnagee fraktas till Europa nästa månad.

En finsk båt hade mindre problem med logistiken när de skulle hämta ny besättning från flygfältet och jag blev tillfrågad om jag kan ta hand om barnen en kväll. Visst kunde jag det. Ardnagee har aldrig tidigare fungerat som dagis, men nu är även det prövat på. Hot dogs, chips, godis och en bunt DVD med ritade filmer och läget var fullständigt under kontroll.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Laktosfri mjölk, något som vi tar som en självklarhet hemma, men inte här i Karibien. Jag bunkrade friskt av mjölk i Las Palmas, Gran Canaria, men det är länge sedan och skåpet har gapat tomt länge. Nu här på Martinique hittade jag äntligen laktosfri mjölk och tänk vad man kan bli glad över det lilla, att hitta mjölk. Jag köpte direkt 8 liter, det gäller att passa på när det finns att tillgå. Ytterligare är de datumstämplade långt fram och behöver inte vara i kylen, så länge de är oöppnade. Kaffe är inte gott med soja mjölk, likaså morgongröten, det behövs äkta mjölk. Mjölk innebär även plättar och allt möjligt annat gott som fodrar mjölk.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Plättar, vad är det som gör dom så magiska, jag har aldrig träffat på någon som tackat nej till plättar. Förser man dem ytterligare med jordgubbssylt och vispgrädde blir dom som bomull för lilla magen.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Marinan här i Le Marin är stor och jag tog en promenad längs med bryggorna och stötte på en riktigt stor katamaran. Jag har aldrig sett en så stor katamaran i verklighet, den här var grym. Bakändan stack ut utanför bryggan, så jag såg inte vad den hade för hemma hamn eller nationsflagga, endast texten G-Force på masten.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marinan här var som sagt stor och har 800 platser. Räknar man ytterligare in de som ligger vid bojar och för ankar här, kommer man lätt upp i 1500 båtar. Ardnagee ligger vid ponton 9, allra längst bort från händelsernas centrum, med utsikt över mangrove träsk. Vid flertalet tillfällen har små kolibri fåglar gjort besök ombord, de sitter på mantåget några sekunder innan de flyger iväg, inte en chans att fånga dem med kameran. Den här pontonen är perfekt för mig, lugnt och behagligt och tyst. De som ligger nära händelsernas centrum, drabbas av restaurangernas oväsen och trafiken till och från.

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

Martinique

 

 

 

 

 

 

 

 

Ardnagee kommer att fraktas med Sevenstar nästa månad härifrån Le Marin, Martinique till La Rochelle, France. Jag kommer att vara här och förbereda henne för frakten. Seglen tas bort och allt annat löst från däck. Invändigt finns det även en del att göra innan hon är klar för transport. Under tiden jag väntar på frakten blir det att utforska Martinique lite närmare. Andra båtar har berättat för mig att här finns det fina vandringsleder. Det blir att gå till turist infon och se vad de har att erbjuda mig.

Nästa vecka blir det göra besök hos frakt agenten, de sköter om alla tullpapper och annan pappers exercis med myndigheterna. Fraktbolaget kräver en agent i båda ändarna, vilket underlättar för såväl en själv som fraktbolaget.

Här i marinan har jag träffat på flera intressanta båtar. Jag blev bjuden ombord på den grekiska båten Yavas Yavas, en ARC+ båt med engelsk skeppare och brasiliansk besättning, de seglar charter. En irländsk båt är nästa på inbjudningslistan, jag hade en intressant diskussion med skepparen så det blir ett par kafferep i respektive båtar, för de kommer att ligga här rätt länge även de i väntan på delar och service.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A couple living on a boat and sailing the world

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: