Marigot bay, lyxbåtar, tonfisk, sköldpaddor och Fort de France

27 Jan

Marigot bay imponerade inte, men däremot resorten på stället bjöd på fin upplevelse. Lyxbåtar i parti och minut, en med finsk besättning. Det finns tonfisk och sedan finns det god tonfisk. Sköldpaddorna i Grande Anse, Martinique var nog på plats. Vi inväntar ny besättning i Fort de France.

Inloppet till Marigot bay har jag passerat flertalet gånger med Scuba Steves Diving. Väl inne i lagunen kunde jag snabbt konstatera att stället var överreklamerat, jag vet inte vad som gör stället så populärt, men hamnen var väl skyddad.

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

Lyxbåtarna låg på rad, den ena större än den andra. Fina att se på och väl putsade, besättningen tvättade fönstren ett par gånger om dagen. De hängde i speciella selar längs med sidorna med sina trasor och putsverktyg.

St Lucia

 

 

 

 

 

 

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi förtöjde mellan ett par mindre lyxbåtar, ”Africa”, där det visade sig att det var finsk besättning ombord. Besättningen var pratsam och vi fick veta att de seglar på Karibien under vintern och Medelhavet på sommaren, båten var registrerad på Malta.

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

Som gäst vid marinan har man även tillgång till resorten i Marigot bay. Vi hade passligt nog förtöjt nedanför resorten, så det var inte många meter att gå innan man befann sig vid en av polerna.

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

Polerna hade sötvatten, så här trivdes jag som fisken i vattnet. Vattentemperaturen låg på passliga 29 grader, så man behövde inte frysa. Trevliga små bås och solstolar att slappna av i, mellan simturerna. Det här var en trevlig resort, snyggt och rent och fin service, en resort som tilltalade mig.

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter mörkrets inbrott blev det liksom ljus tävling mellan lyxbåtarna och resorten. Den ena försökte lysa upp världen snyggare än den andra. Stämningsfullt med all denna belysning och på Africa placerades stora ljuslyktor ut på akterdäck, för att ytterligare höja stämningen.

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

Tonfisk, en fisk som det finns flera arter av. Tidigare har jag enbart fått Skip jack Tuna på kroken och den är allt annat än bra, det enda man bör göra med den fisken är att kasta den överbord. Men nu kom det en ny tonfiskart på kroken, en Black fin Tuna. Den nappade strax utanför St Lucia och väl ombord begrundade jag fisken skeptiskt. Jag vet hur tråkig Skip jack Tuna är i smaken, men intressant att se hur denna fisk smakar, förhoppningsvis bättre, annars åker den i sjön. Jag fileade fisken och kunde konstatera att den hade mycket ljusare kött, relaterat mot sin kompis Skip jack Tuna. Tonfisken är lätt att filea, den har benen som ett kors, så man får enkelt ut fina filéer.

Atlanten

 

 

 

 

 

 

 

Atlanten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atlanten

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blev hela två stekpannor med fileér. Dessa panerades lätt med salt, citron och skorpmjöl, innan de fick sig en snabb vända i stekpannan. Köttet blev vitt vid stekningen och hör och häpna, den här arten av tonfisk är mycket god. Vi var som vargar över denna delikatess. Nu vet jag att Skip jack Tuna slänger man överbord, men Black fin Tuna går under benämningen, ” Gott goti gottgott” 🙂

Atlanten

 

 

 

 

 

 

Atlanten

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett litet stop gjordes vid Grande Anse på Martinique. Vi ankrade och passade på att snorkla med sköldpaddorna. Denna gång var det betydligt mer rum på ankarplatsen, relaterat mot på julen 2018, när vi låg för ankar där senast. Följande dag fortsatte färden till Fort de France och den nya kommunala marinan. Här kommer vi att invänta ny besättning som flyger in, samt göra lite större bunkring.

Nästa vecka sätter vi kurs på Dominica och dess norra del. Dominica är enligt seglingsbeskrivningarna och andra båtar mycket fattigt och har mäktig natur. En intressant utflykt som vi kommer att satsa på där är indian floden. På den floden har även delar av filmen ”Pirates of the Caribbean” spelats in. Vi får se vad vi får ta del av, men trevliga utflykter väntar oss. En utflykt som inte blev av, var en helikopter flygning till en aktiv vulkan och regnskogen på St Lucia. Vi hade bokat helikoptern och stod i kö, men flygningen blev inte av. Synd, hade varit roligt att se Pitons och den södra delen av St Lucia från luften. Nu får vi satsa på en liten flodbåt istället i Dominica.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: