Stillsam vecka med dyk, underhåll och planering

20 Jan

Ibland är det bra att bara ta det lugnt, koppla av utan stress. Sitta och se på folk, som tror sig kunna göra världen färdig. Ett par trevliga dyk igen. Underhåll, ett tema som aldrig tar slut. Förpiken får sig en genomgång och fler segel plockas fram. Ny destination på måndag.

Dykvattnen här är helt otroliga, man vill bara dyka mera och utforska. Denna vecka gjorde jag ”Superman fly” dyket. Namnet kommer från filmen Stålmannen 2, där Stålmannen flyger mellan två bergstoppar och räddar Louis Lane. Dyket nedanför dessa två bergstoppar är ett ”Drift dive”, där man flyter med strömmen, liksom flyger fram genom vattnet av strömmen längs med revet. Dagen till ära var det mycket kraftig ström och dykgruppen kände sig som Stålmannen som flög fram genom vattnet på djupet. Flera av oss gjorde formationer som Stålmannen, alltid roligt att leka lite, inte varje dag man har möjlighet att flyga fram som Stålmannen under vattnet 🙂

Underhåll, ett bekant tema vid det här laget. Nu var det vattenmaskinen som ville ha lite uppmärksamhet. Filter byttes och förfilter rengjordes, så nu är det bara att producera massvis med vatten igen. Det var en betydlig skillnad på det gamla och nya 5 microns filtret. Den här vattenmaskinen är en fantastisk apparat och gör livet så mycket enklare. Vi kan använda vatten helt normalt och behöver inte släpa det till båten. Ytterligare är kvalitén helt otrolig, man vill bara ha eget producerat vatten sedan man druckit det.

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motorn fick sig även den en översyn. Offeranoden i värmeväxlaren behövde bytas. Bytesintervallet är helt något annat här i salt vatten, relaterat mot bräckt vatten som vi har hemma. Hemma räcker det med en gång i året, här får man byta var fjärde månad.

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

Förpiken fick sig en genomgång. Den avdelningen tycks vara ett kaotiskt lager som alltid är fullt. Nu organiserades allt upp på nytt och nya segel plockades fram. Märkligt nog sedan man plockat av och an en stund, så hade vi massvis med utrymme i förpiken.

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

Stormseglen sågs över, det har utlovats bra med väder nästa vecka när vi har tänkt att gå över till Martinique. Intressant att se hur den här damen seglar för stormsegel. Men före vi går till Martinique, blir det att lägga kurs på Marigot bay på måndag för ett par dar. Marigot bay är känt som ett vackert litet ställe, en miniversion av Karibien, allt på ett ställe. Bli intressant att se hela Marigot bay, jag har hittills enbart läst om stället.

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer om Marigot bay nästa vecka, jag kommer givetvis att försöka fånga allt det vackra på bild. Framtill dess, får vi enbart njuta här i värmen och svalka sig med ett dopp mellan varven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: