Tredje plats i kappseglingen över Atlanten

16 Dec

Välkomstkorg och rom punsch i Rodney Bay. Landströmsladdaren för batteribanken byts ut. En liten rundtur på St Lucia. Vi firar skepparens 50 års dag i Rodney bay. Prisutdelning och avslutningsparty för ARC+ klassen.

Samtliga båtar som deltar i ARC får en fruktkorg med lite blandfrukter och kokos rom likör när de anländer till Rodney Bay St Lucia. Ytterligare möts man av representanter för såväl St Lucia som ARC och de serverar rom punsch. Båtarna festflaggar och stämningen är på topp i hamnen.

Rodney Bay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rodney Bay

 

 

 

 

 

 

 

 

En båt full med teknik, betyder mindre problem ibland. Den här gången var det landströmsladdaren för batteribanken som behövde bytas ut. Lyckligtvis fanns det en ny som hyllvara i Rodney Bay, bara att betala och se van ut. Installationen gick enkelt när man även är utbildad elektriker.

Rodney Bay

 

 

 

 

 

 

 

Rodney Bay

 

 

 

 

 

 

 

 

En liten busstur runt St Lucia gav oss en bredare bild av holmen. St Lucia är vackert grön, där den ena gröna kullen avlöser den andra. Raka motsatsen till Kap Verde på andra sidan Atlanten. Här fanns till och med regnskog och en riklig fauna samt djurliv. En liten groda hade förmåga att skapa mycket ljud på kvällarna och sedan fanns det gräshoppor av den storleken att man kunde tro att de kom direkt från Jurassic Park 🙂

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

St Lucia är känd för att var en av de mest romantiska öarna och hit reser många på smekmånad. Små nätta bungalows vid vattnet där man kunde checka in för små mysstunder. En annan ekvation som vi fick ta del av under rundturen var att, det är fem gånger fler kvinnor på ön än män. På denna holme borde ungkarlarna hade det relativt lätt att hitta en bättre hälft. Däremot fick vi aldrig någon förklaring till varför förhållandet är så.

St Lucia

 

 

 

 

 

 

St Lucia

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 11 december hade de finska båtarna ordnat med fest, ryktet hade gått att Ardnagees skeppare fyllde 50 år den dagen. Lunnis skeppare spelade fiol och allmän allsång och festyrsel, även en tysk båt stack sig in. Festligheterna fortsatte med middag på kvällen för att sedan rundas av ombord Ardnagee som grand final.

Rodney Bay

 

 

 

 

 

 

 

Rodney Bay

 

 

 

 

 

 

 

 

Prisutdelningen var något som alla väntade på och det gick vilda spekulationer på bryggorna om vem som skulle ta pallplatserna. Spänningen steg när det blev vår klass och Ardnagee tog tredje placeringen, det var en extremt nöjd skeppare och besättning som gick upp på scenen och tog emot priset i Division 1 klass C. I Division 1 klass B tog finska båten Kiet med skepparen Hanna Stark-Heikkinen andra priset. De finska båtarna representerade Finland väl.

Rodney Bay

 

 

 

 

 

 

 

Rodney Bay, Ardnagees och Kiets besättningar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tre glada Swan skeppare. Rohkea Swan 46MK2, Gertha5 Swan 46MK1, Ardnagee Swan371.Samtliga Swanbåtar som deltog i ARC+ befann sig på pallplatser. I festyran passade jag även på att ta selfisar med andra trevliga besättningar som man lärt känna under såväl seglatsen ner till Las Palmas samt under ARC+ kappseglingen. Tyska båten Magneta stiftade vi bekantskap med redan i Kiel kanalen på väg ner.

Rodney Bay, Rohkea, Gertha5, Ardnagee

 

 

 

 

 

 

 

Rodney Bay

 

 

 

 

 

 

 

 

De svenska båtarna Monami of Sweden, Mo Shara och Conccubine, där Conccubine knep andra plats i vår klass. Tyska båten Festina Lente som seglade ”Doubble handed”, ett par som tog det med ro och njöt av att få vara med.

Rodney Bay

 

 

 

 

 

 

 

Rodney Bay, Festina Lente

 

 

 

 

 

 

 

 

Under prisutdelningen och avslutningspartyt fanns det flertalet små damer från St Lucias turistbyrå som assisterade gästerna med dricka och små salta tilltugg. Jag noterade att deras främsta uppgift var att fotograferas med gästerna, marknadsföra det romantiska St Lucia, så jag ställde mig dit jag med, som så många andra. Efter prisutdelningen bjöds det på show och dans med eld, samt specialprogram för barnen uppe på scenen. Vi avslutade kvällen med middag på en av de små fina restaurangerna i marinan. Sedan gällde det att börja smälta att vi tog tredje platsen i vår klass.

Rodney Bay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rodney Bay

 

 

 

 

 

 

 

 

Ardnagee ligger nu för ankar vid St Annie i Le Marin i Martinique. Martinique hör till Frankrike och här använder de Euro och telefonerna fungerar som om man vore i Europa. Här kommer vi att bli över jul och nyår. Flertalet ARC+ båtar har samlats här, bland annat finska båten Kiet. Antagligen kommer vi så småningom att gå in i någon marina och tillsammans med de andra fira jul och nyår.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: