Säkerhetsgranskning och mingel med ARC+ besättningarna

4 Nov

Finsk kväll ombord på en Colin Archer 40. Incheckning vid ARC+ kontoret och säkerhetsgranskning. Race nummer monterad. Ny utrustning för Ardnagee. Välkomstparty samt mingel med ARC+ besättningarna. Race besättningen har anlänt, vi är nu full besättning.

Tre finska båtar slöt upp för en finsk kväll ombord en Colin Archer. Det bjöds på salta-, söta tilltugg, sangria och ett par ”pikku” för den som ville ha. Erfarenheter, strategier och roliga historier gjorde att kvällen förflöt snabbt i gott sällskap. Värdinnan bjöd även på små stunder av violin till publikens förtjusning.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Incheckningen gick smidigt vid ARC+ kontoret. Säkerhetsgranskningen bokades redan samma dag och med en viss spänning väntade jag på granskningen. Inspektören kom ombord, en äldre kvinna med lång erfarenhet av granskningar. Hon gick punkt för punkt igenom protokollen och kunde glatt konstatera att vi var mer än väl förberedda och att båten är i mycket bra skick. Summa summarum konstaterade hon att allt är mycket bra och jag godkänner ER INTE. Jag saknade en manual för första hjälp utrustningen! Den saken är nu åtgärdad, en manual flögs in under lördagen. Nu återstår att gå och visa upp manualen till kontoret och därefter är vi klara med granskningen.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Vid incheckningen erhöll vi vår tävlingsnummer, samt besättningens pike skjortor med båtnamnet broderat. Jag hade gärna erhållit tävlingsnummer ”371” med det får gå för denna gång 🙂

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ardnagee har fått lite nya tillbehör. Ett kompasskydd har jag låtit sy upp, så att man inte behöver täcka över hela pedistalen för att skydda kompassen från solen. Ny barometer, temp och fuktighets mätare, samt klocka har blivit införskaffat och monterat. Fördelen med denna klocka är att den går att öppna upp frampå när man vill ställa in tiden. De flesta mätare jag sett på, är så konstruerade att de måste monteras lös från skottet för tidsinställning. Vi kommer att segla genom många tidszoner och nu kan vi enkelt ställa in den lokala tiden, skeppstiden.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Första välkomstpartyt är avverkat. Det bjöds på sangria, tapas och chokladmousse. Tapas var som det brukade och enkelt att passa vidare. Däremot sangrian och chokladmoussen var klassisk och smakade riktigt bra. I vimlet av folk fångade vi även vår säkerhetsinspektör på bild.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas, min inspektör för säkerhetsgranskningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvällen bjöd på ypperligt tillfälle att mingla och skapa kontakter. Stämningen under kvällen var på topp och det var enkelt att få kontakt med människorna. Flera svenska-, tyska-, holländska samt amerikanska båtar kom jag i kontakt med.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett par Swan skeppare kom jag i kontakt med och inbjudan att komma ombord tilldelades. Det var en riktigt trevlig kväll, där man fick utbyta tankar med flertalet intressanta människor.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Race besättningen har nu anlänt. Vi är nu full manskap, vilket betyder fler händer som hjälper till med de sista förberedelserna. Bunkringen inleds på måndag, de olika seminarierna startar på tisdag. Det kommer att bli en vecka fylld med program och proviantering, inga fritidsproblem nästa vecka. En av de svårare bitarna blir att försöka stuva undan all mat och reservvatten. Det är begränsat med plats ombord, vilket gör det till konstverk att få allt på rätt ställe i rätt ordning, så att man inte behöver gräva sig ner i ett skåp för rätt produkt. Allt dokumenteras, så att vi sedan kan pricka av vartefter vi förbrukar av varorna. Här är ett smakprov på lite råvaror. 7kg ris, 7kg pasta, 4kg grötflingor, 1,4kg pulversnabbkaffe, 12kg potatis osv. Den så kallade enkla delen av bunkringen. Därefter tillkommer allt det som man äter med pastan, frukostpålägg osv. Vilken tur att de kör hem varorna från HiperDino. Det är lite som att åka till månen, sedan du väl är där ute är du ensam, det finns inget att få, så det gäller att inte glömma allt för mycket 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

towards distant shores

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: