Parker och museum samt finska båtar

28 Okt

Fiskeutrustning för Atlanten införskaffad. Vandringar i parker och besök vid ett tekniskt museum. Vi minglar med finska båtar. ARC+ kontoret öppnar nästa vecka.

Vår spanska vän hjälpte till med valet av fiskeutrustning för Atlanten. Han har fiskat en hel del på sina överseglingar, hela 8 st och fångat bra med fisk. Nu är spö hållare monterad, spöt provmonterat, återstår att säkra spöet till båten. Vi hoppas på mycket fisk som ger ett bra komplement till konserv maten som vi har ombord. Färsk fisk är alltid gott, såvida vi inte får det tre gånger om dagen, då börjar man nog sakna korv 🙂 Ytterligare blir det spännande att se vad för fisk vi får och att få upp fisken i båten. Vi har en bok ombord med bilder på fiskarna, för det är inte det lättaste att veta vad man fått på kroken, för det är knappast gäddor och abborrar.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett par parker har vi besökt denna vecka. Parkerna här i Las Palmas är små om man jämför med vad vi kallar för park uppe i norr. Däremot är de stolta över sina parker och de få parker som finns är väl skötta.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avsaknaden av det gröna som skogen ger uppe i norr gör att man gärna går genom en park. Landskapen här är karga, steniga, sandiga och dystra och små färgklickar piggar upp vardagen. Skog är något som vi tar för givet, men inte en självklarhet för varje individ.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Finska båtar börjar att samlas här i Las Palmas. Vi var ombord på en finsk båt från Kemi som seglas av ett ungt par med små barn ombord. Ikväll har vi mingel ombord på en annan finsk båt med besättning från Lappenranta och hemma hamn Helsinki. Den båten seglas även av ett ungt par med barn ombord. Båten från Helsinki har även tagit samma rutt som vi genom Holland och genom Amsterdam på natten. De hade även legat vid Quinta de Lorde Madeira och hade samma åsikt som vi, en mysig lugn hamn.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett tekniskt museum med hela 4 våningar finns att besöka här i Las Palmas. Det fanns så mycket intressant att ta del av vid museet så vi spenderade hela dagen där. En 3D film såg vi och besökte planetarium och läste på om alla möjliga och omöjliga saker. Där fanns även en sektion av rymdstationen ISS i full skala som man kunde gå in i och se hur astronauterna lever ombord på stationen.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Gamla flygplan fanns utställda där man kunde provsitta på pilotens plats och ta del av hur deras arbetsvardag kunde se ut. Det var en bra blandning av nytt och gammalt på museet och något att ta del av för de flesta.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa vecka öppnar ARC+ kontoret och vi får beställa säkerhets granskning. Då får vi även vår kappseglingsnummer och föreläsningarna börjar samt de praktiska kurserna. En praktisk kurs som vi kommer att delta i är, att ta sig upp i livflotte ur vattnet, något som inte är det enklaste. En annan kurs är om riggen och hur man sparar på den under seglatsen. Fram till dess finslipar vi Ardnagee och håller den gamla damen i toppskick, det närmar sig start och hamnen börjar fyllas med ARC båtar.

Ett svar to “Parker och museum samt finska båtar”

  1. Jan Olof Sundqvist oktober 30, 2018 den 12:12 e m #

    Hej! Va bra att ni a skaffa fiskeutrustning, se bara till att ni har ROSA bläckfisk imitatione för he va överlägset bästa draagi, Vi fick allt tonfiska å doradona på rosa gumibläckfisk. Å vi fick mang. Lycka till. Hälsningar. Janne från s/y Susanne P.s häls åt Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: