Utflykt i bergen och middag ombord

21 Okt

Vi utforskar Gran Canaria. Vandringar i bergen. Shopping i svensk butik. Lyxmiddag ombord. Mer arbete ombord Babsea. Lunch på IKEA. Våra dagliga vandringar till HiperDino.

Med bil till hands passade vi på och utforskar Gran Canaria. Vi tog en sväng till den södra delen av holmen och fann den svenska butiken Gottegrisen. Där hittade vi snus, jordgubbssaft och ärtsoppa. Det är en stund sedan vi haft ärtsoppa på menyn och det smakade riktigt gott.

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

 

Här på Gran Canaria finns den spanska versionen av ”Grand Canyon”, en dal som sträcker sig långt och bjuder på fina vyer längs med vägen. Längs med vägen stötte vi på den ena vandringsleden efter den andra, det är rikligt av dem.

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

 

Slingriga vägar tog oss genom dalen där det titt som tätt fanns fina utsiktsplatser, små restauranger och turister med samma agenda som oss.

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi stannade till vid en vandringsled som förde oss upp till ”Rock Nublo”. Utsikten var fenomenal och flertalet andra svettades längs med leden upp till toppen i gassande solsken och 30 grader i skuggan.

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

 

På vägen tillbaka till Ardnagee stannade vi till vid IKEA för lunch. Svenska köttbullar och falukorv 🙂 Enkelt kan konstateras att maten har blivit betydligt bättre vid IKEA genom åren och salladsbuffén var riktigt fräsch. Samtidigt passade vi på och shoppade lite bra till ha saker ombord.

Gran Canaria

 

 

 

 

 

 

 

 

En lyxmiddag ombord med alla tillhörigheter satt riktigt fint. Grannen var gäst ombord och vi hade festdukning med egen servis, silverhållare för servetterna och egen tillverkning på vinglasen. Vi startade med en fräsch räk, chili, avokado, citron, tomat cocktail, för att fortsätta med filé och till slut en kaka som avslutning. Efter en sådan kväll går man inte hungrig och sova.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbetet ombord på grannens katamaran Babsea börjar vara klart, arbetet växte som vanligt. Det var ett intressant projekt där man fick ta del av den senaste tekniken.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

För motionens skull går vi dagligen till HiperDino. Det finns butiker mycket närmare, men HiperDino har bra utbud och har blivit vår favoritbutik. Ytterligare har de att om man köper för mer än 60€ kör de avgiftsfritt varorna till båten, något vi kommer att använda när vi börjar bunkra för överfarten.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Nästa vecka kommer vi att besöka ett par parker och en katedral i gamla stan. Det finns som sagt att mycket att utforska och vi betar av en sak åt gången.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: