Arbete och mer arbete varvat med magsjuka

15 Okt

Lugn vecka, Ardnagee är nu klar för inspektion. Kenneth har sin fru på besök för en vecka. Tre långa arbetsdagar ombord på grannens båt. Magsjuka som heter duga. Vi har nu tillfälligt medlemskap vid klubb Varadero.

Klubb Varadero är en klubb endast för medlemmar och man kan ansöka om tillfälligt medlemskap vilket vi gjort. Nu har vi möjlighet att fritt använda polen, gymmet och alla de övriga utrymmena samt restaurangerna. Varadero ligger nära vår brygga, perfekt att gå och luncha till, för att sedan slappna av i polen. Vattnets temperatur är ca. 28 grader celsius så man kan verkligen njuta.

Varadero

 

 

 

 

 

 

 

Varadero

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenneth har sin fru på besök för en vecka och de har hyrt en liten segelbåt i hamnen. Där har de sin egen lilla myshörna och får en vecka för sig själva i privat båt, varför bo på hotell när man kan bo ombord på en båt 🙂

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Tre långa arbetsdagar ombord på grannens 40 fots katamaran. Vi har installerat den senaste tekniken när det gäller batterier, Litium. 900Ah batterier, 2 stora laddningsaggregat, en 3000VA inverter, ett högteknologiskt batteri övervakningssystem där varje cell är datorövervakad, 24 celler. Landströms sidan fick även den installeras om för att klara av de större strömmarna, liksom kablarna ombord. Slutligen installerade vi en två plattors induktionsspis ombord. Nu borde deras förbrukning av gas minska betydligt, liksom motortimmarna för laddning av batterierna. Hela systemet gick lös på närmare 20 000€ och mycket intressant att montera.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna vecka bjöd även på magsjuka. Tre dagar i kojen, helt slut efter att ha tömt hela systemet båda vägarna, inget man direkt önskar sig. Men nu är jag på bättringsvägen och så småningom blir man väl till folk igen.

Ett par utflykter med bil kommer vi att passa på och göra denna vecka. Det finns en dal som kallas för Spaniens ”Grand Canyon” och dit tänker vi göra ett besök. Vart de andra utflykterna tar oss är ännu öppet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

towards distant shores

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: