ARC förberedelser och utflykter

7 Okt

ARC förberedelserna i full gång. Vackra soluppgångar. Vi utforskar Las Palmas. Besök vid ett marin museum. T-stycke inkopplat på vattenmaskinen.

Börjar man morgonen tidigt, uppe med tuppen, har man alla möjligheter att ta del av vackra soluppgångar. Lite börjar vi hitta runt i denna stad, en saluhall fann vi helt sporadiskt en dag på våra vandringar i staden. Den gamla staden med sin katedral återstår att utforska. Buss till andra sidan och stranden Las Canteras och flera köpcenter har vi vandrat igenom, dock med dåligt köpresultat 🙂

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppmärkning av säkerhetsutrustning. ARC kräver att det mesta är tydligt uppmärkt och vi bjuder verkligen till. All flytutrustning märks med stor text, även en halvblind kan se texten.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Övrig komplettering som är i full gång är ”Grab bags”, de så kallade flytande väskor som tas med i livflotten om vi måste överge Ardnagee. Nödproviant, vatten, första hjälp utrustning och handbloss packas enligt instruktioner i väskorna. Vi har två vattentäta väskor som är tydligt uppmärkta. En för livflotten och en med våra pass, telefoner, viktiga dokument och bra till ha saker + vattentät VHF och EPIRB. Varje besättningsmedlem har sitt eget ansvarsområde och vet vad han tar med sig till flotten. Besättningen kommer ytterligare att tränas och som krav är att inom 12 sekunder är samtliga på däck med rätt utrustning. Ytterligare har vi skriftliga instruktioner vid kartbordet över vem som ansvarar för vad och vem som sänder nödmeddelande.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna vecka har vi gjort ett besök hos ett militärt marint museum här i Las Palmas. Intressant besök, men guiden kunde enbart spanska så vi hade vissa språkbarriärer.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Fina små skepp och pensionerade torpeder var en del av sakerna vi fick ta del av.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenneth hittade en granatkastare och mindes tiden från det militära.  En mina med känselspröt, sådana bollar bör man segla runt med marginal 🙂

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vattenmaskinen har tjuvat luft någonstans och nu fann jag problemet. En slang på inkommande sidan till pumpen läkte och där drog pumpen luft. Problemet var enkelt åtgärdat, bara att byta slang teoretiskt, men ombord på en båt sitter allt krångligt till och en enkel sak kan ta en halv dag.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett T-stycke med kran har jag införskaffat och monterat på färskvattenslangen som kommer från vattenmaskinen och fyller tankarna. Nu har vi möjlighet att tappa vatten direkt i flaskor ombord och behöver inte köra vattnet via tankarna. Vi har inga problem med tankarna ännu, men det är bra att kunna köra direkt i flaskor, en förebyggande säkerhetsåtgärd om vi skulle få tankarna kontaminerade.

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

Las Palmas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa vecka fortsätter förberedelserna och så planerar vi några små utflykter. Återstår att se vart de tar oss. Varmt har vi här, mellan 25 -30 grader celsius, så man tar det mycket försiktigt på eftermiddagarna och gömmer sig gärna i skuggan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

towards distant shores

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: