Pasito Blanco och Palmitos djurpark

23 Sep

Besök vid Palmitos djurpark i Maspalomas. Kvällskaffe hos ”Bengt”. Snorkling bland jättestora flundror. Special arrangemang för solen. Nästa vecka avseglar vi till Las Palmas.

Palmitos djurpark uppe bland bergen i Maspalomas är verkligen värt ett besök. Vi lade en hel dag på djurparken och där fanns fortfarande att se. Surikaterna är roliga djur som fascinerar och dom har alltid tilltalat mig. Vid den punkten stod jag länge med kameran och fångade de små liven.

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

 

Rovfågelshowen med örnarna var mycket sevärd. Fåglarna flög lågt över publiken för att i nästa stund susa upp bland molnen. Hela showen pågick i närmare 30 min och innehöll flera små överraskningar för publiken. Speakern hade humor och såg verkligen till att publiken var med hela tiden.

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

 

En albino känguru fastnade även på bild samt några apor. Här fanns så många djur att man fick välja vad man ville lägga tid på.

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

 

Leguanerna och varanerna tog det lugnt och försiktigt i solen, de stressade inte runt utan tog dagen med ro.

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

 

Delfinshowen överträffade förväntningarna. Otroligt hur de har skolat delfinerna och samspelet mellan deras tränare och delfinerna var klockrent. Uppvisningen var ca. 30 min lång och något man absolut inte bör missa om man besöker djurparken.

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

 

Djur av olika slag i parti och minut, men sköldpaddan såg ut att ha tråkigt. Sköldpaddorna vi såg mellan Lissabon och Madeira när vi seglade såg mycket gladare ut när de simmade runt i havet.

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler djur och fåglar. En sida som de satsat stark på var papegojor. De kom inte med på bild, men den som gillar papegojor bör satsa bra med tid, för de var rikligt av dem. Flamingofåglarna såg trevliga ut och bland de större fåglarna såg vi även en ”swan” 🙂

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

Palmitos djurpark

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvällskaffe hos ”Bengt”. Bengt är en svensk 14m stålbåt som väger 20t och seglas av ett trevligt Svenskt/Holländskt par. De är på väg till Uruguay och vidare till Patagonien, därefter går de ner till Antarktis. De har en mäktig seglats framför sig. Vi var inbjudna på kvällskaffe och det var inga problem att få kvällen att gå när vi satte ute i sittbrunnen och utbytte visdom 🙂

Bengt

 

 

 

 

 

 

 

 

Solen är som sagt stark här och avsaknaden av gardiner i salongen har gjort att vi fått improvisera. Av gamla cornflakes paket har vi klippt till solskydd för fönstren som dämpar effektivt. Normalt har vi runt 30 grader på dagen inne i båten och sedan sjunker temperaturen på natten. Under morgonen har vi endast 26 grader och då gäller det att dra upp täcket ordentligt för annars fryser man. Antar att man börjar anpassa sig till dessa temperaturer när man tycker att 26 grader är kallt. Snart anländer biminitoppen och då blir livet lättare även ute i sittbrunnen.

Solskydd

 

 

 

 

 

 

 

 

Snorkling med stora flundror. Intill marinen finns en liten sandstrand, perfekt för bad och snorkling och vattnet håller en temperatur på 25 grader. Där har vi snorklat och fått se mycket stora flundror, en hade en diameter på 70cm och gled som en fladdermus under mig, vackert att se på. Ytterligare ligger flundrorna på botten kamouflerade med sand och man stiger enkelt på dem och det ger en mycket konstig känsla när något rör sig under fötterna och simmar iväg. För att undvika att stiga på dem så gäller det att släpa fötterna längs med botten och det skrämmer iväg dem.

Nästa vecka avseglar vi till Las Palmas och börjar med förberedelserna för atlantöverfarten. Vidare får vi bli mer sociala med andra ARC båtar och så småningom börja invänta resten av besättningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

towards distant shores

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: