Mogan och Pasito Blanco

16 Sep

Varma lata dagar på Gran Canarias sydkust. Vi fick uppleva Sirocco, dammigt värre. Vattenmaskinen provkörd. Ny hamn Pasito Blanco.

En vecka i Mogan och man känner sig redo för att byta hamn. Mogan var turistinspirerat värre och inget som tilltalade.

Mogan

 

 

 

 

 

 

 

Mogan

 

 

 

 

 

 

 

Mogan

 

 

 

 

 

 

 

 

Onsdagen bjöd på blåsig Sirocco, hela himlen blev grå och dammigt värre. Denna vind som blåser från Marocko och för med sig sand som färgade hela båten röd. Kanarieöarna får varje år ta emot ca. 2,4milj ton sand varje år med Siroccon. Sanden ställer till med problem för de som har problem med andningen. För vår del ställde dammet endast till med en extra tvätt av båten. Mogan är även utgångshamn för den lilla gula ubåten, vi ställde oss dock inte i kö.

Mogan

 

 

 

 

 

 

 

Mogan

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag kväll bjöds det på dansuppvisning i hamnen. Tre internationella team uppträdde. Ett team från Argentina, ett lokal team bestående av barn och ett team från Hollola i Finland. Varje team hade med sig sin egen lilla orkester och en riktig trevlig tillställning. Den finska uppvisningen föll oss bäst i smaken av någon anledning 🙂

Mogan

 

 

 

 

 

 

 

Mogan

 

 

 

 

 

 

 

Mogan

 

 

 

 

 

 

 

 

Under vår färd till Pasito Blanco startade vi upp vattenmaskinen. Först gällde det att få bort all luft ur systemet och därefter att spola igenom systemet. Efter avklarad procedur startade vi upp vattentillverkningen. Spännande att se för första gången då det kom vatten i slangen och tankarna började fyllas. Nästa steg är att se hur ofta man hamnar att byta ut filtren och hur vattnet smakar som vi producerar.

Vatten maskinen

 

 

 

 

 

 

 

Vatten maskinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår nya hamn är nu Pacito Blanco och här ligger vi antagligen till slutet av månaden. Vi kommer att göra utflykter till Maspalomas, Playa Ingles och så finns det en fin djurpark här nära som kommer att få sig ett besök. Djurparken har även surikater som jag kommer att försöka fotografera. En dag är även reserverad för en bussutflykt till Las Palmas och ta en titt på hamnen där.

Pasito Blanco

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu får vi mest lata oss i solen, försöka orka äta upp glassen och blöta oss i havet. Vattnet har nu en temperatur på 25 grader celsius så även jag börjar ha lite lättare att få mig doppad 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

towards distant shores

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: