God Jul och julfiske

25 Dec

Julfiske med kraftigt varierande väder. Naturvandringar i stillsam natur. Julmiddagar i parti och minut. Ny akterlanterna ombord Ardnagee. Porslinslådorna klara och inredda.

Njutbart väder på fredagen när fiskebåten lades ut vid Laxön. Flera tunnor nät lades ut på Torsö fjärden med förhoppningar om rikligt med fisk. Lördagen bjöd däremot på mindre trevligt väder. Full snöstorm 21m/s inklusive hagel när vi lade ut i gryningen från Laxön. Vi var väl förberedda på vädret och näten var lagda i sådan riktning att vi fick ta upp dem rakt mot vinden. Snön- och haglen piskade så hårt mot ansiktena att vi tvingades använda skyddsglasögon när vi körde i motvind. Förvånansvärt varmt kändes det på sjön. Tjocka flytoveraller höll oss varma och torra, samt att vi fick jobba rätt hårt i det miserabla vädret.

Julfiske

 

 

 

 

 

 

 

Julfiske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julfiske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Njutbart när vädret är på ens sida. Sjön har en rogivande effekt och man känner ingen stress, man glömmer tid och rum och bara njuter. Som vanligt var det standard radarparet som fiskade.

Radarpar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radarpar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Innan fisken landades intogs en välförtjänt kaffepaus på Kubban. Hemgjord räkröra på hemgjort bröd och älgskav satt perfekt i magen och man kunde luta sig tillbaka en stund och reflektera över fiskefångsten. Notera att även julgrisen på Kubban har flytring. En hundleksak med simring, ifall hunden mot förmodan skulle lyckas tappa grisen i sjön 🙂

Julfiske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neptun var givmild och gav oss 20 st vackra sikar, 8 st lakar och 30 st abborrar + ett ämbar nors. En vacker fångst, ingen skräpfisk, bara matfisk. De största sikarna gravades, de andra blir rökta och stekta. Nu har man god mat igen för en stund framåt och även rom, ett par av lakarna innehöll rom, en riktig delikatess.

Julfiske

 

 

 

 

 

 

 

 

Naturvandring under veckan. Tisskärssand fick sig ett besök, liksom Frösön och Laxön. Kraftig dimma och frostigt i träden, stillsamt, naturen vilar och väntar på våren. Spegelblankt i Kubbsundet, där lilla huset såg öde ut, även det väntar på sina sommar gäster.

Tisskärssand NW

 

 

 

 

 

 

 

Kubban

 

 

 

 

 

 

 

 

Julmiddagar i parti och minut, undrar hur många man avverkat denna säsong. En middag skilde sig från de andra vad beträffade efterrätten. Hemgjord glass med pepparkakssmak och boysenbärsylt, en annorlunda efterrätt, trevligt.

Julmiddag

 

 

 

 

 

 

 

 

Ardnagee har fått vila under veckan, endast en ny akterlanterna har blivit monterad. Den nya lanternan försågs med led brännare. Även de andra lanternorna byts ut till nya och förses med led brännare. Vid test av lanternan kunde jag konstatera att led brännaren gav kraftigare ljus och vitare sken. Strömförbrukningen kommer att sjunka med de nya brännarna.

Akterlanterna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lådorna för porslinet är klara. De har nu fått sin inredning och kan monteras ombord. Lilla lådan för servettringarna fick en mörkblå- och svart inredning. Porslinslådorna erhöll ett 8 mm tjockt grått liggunderlags liknande material till inredning, fungerar perfekt som stötdämpning, samt håller porslinet på plats.

Servetthållare

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna vecka fortsätter planeringen och nu görs nya listor upp. Tre månader kvar att förbereda oss, nu skall de nya listorna betas av i prioritets ordning. Sista månaden före avfärd borde samtliga listor vara avbockade. Då får vi fokusera på montering av utrustning ombord och genomgång av listorna med de reservdelar och övrig utrustning som medtages.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: