Fest och planering

11 Dec

Festligeter, ett år till på mätaren. Planering och mer planering. Lådorna för Ardnagees servis framskrider. Julbeställningarna närmar sig leverans.

Skepparen erhöll ett år till på mätaren, det börjar bli farligt nära 50. En del av besättningen hade samlats för att gratulera skepparen och samtidigt passa på och utbyta lite seglarsnack, torrsegling på hög nivå. En klassisk jordgubbstårta med hallontopp serverades till kaffet som lät sig väl smaka.

Festligheter

 

 

 

 

 

 

 

Jordgubbstårta med hallontopp

 

 

 

 

 

 

 

 

Planeringen framskrider. Under veckan drogs ett första utkast upp över engelska kanalen. Tanken är att först gå en liten bit längs med franska kusten, därefter tvärs över kanalen, för att sedan fortsätta längs med Englands sydkust. Enklare att kommunicera på Engelska sidan och seglatsen blir rakare och enklare. Mast upp leden genom Holland är fortfarande under lupp och nu planeras stop mellan Tyska Brunsbuttel och Wilhelmshaven.

Lådorna för Ardnagees servis har tagit ett steg framåt. Lådorna är nu sammanfogade och höjden anpassad. Lådorna kommer att ytbehandlas såväl invändigt som utvändigt för att bli mer tåliga mot fukt. Lådorna förses även med monogram på locket, där gör vi provlackeringar på testbitar för att hitta den rätta kulören på monogrammet, det gäller att vara petnoga. Invändigt kommer lådorna att förses med stötdämpande material, därefter ligger faten stadigt.

Flata fat

 

 

 

 

 

 

 

Djupa fat

 

 

 

 

 

 

 

 

Julbeställningarna närmar sig leverans. Tassarna är ytbehandlade två gånger med en specialblandning som ger en silkeslen yta och samtidigt är mycket vatten- och smutsavstötande. Glasen är kapade och etsade. Återstår att sammanfoga foten med glaset. Där använder vi ett glasklart lim med hög elasticitet, glas och trä lever olika.

Vinglastassar

 

 

 

 

 

 

 

Kapade och etsade glas

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna vecka bjuder på mer planering och en tripp till Vasa för att se på säkerhetsutrustning för besättningen. Snickeriet spinner på med full personalstyrka, vi närmar oss leveransdatum. Arbetet ombord Ardnagee återupptas nästa vecka, nu gäller det att få ut leveranserna från snickeriet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: