Planering och montering

4 Dec

Planering och mer planering. Septitanken monterad. Julbeställningarna rullar på. Ett par handböcker har anlänt igen. Transportlådorna för Ardnagees servis under arbete.

Mast upp leden under lupp. En del av besättningen samlades under veckan för att gå igenom sektionen Kiel – Rotterdam. Den delen seglas på kanaler där vi har möjlighet att njuta av vyerna och de lokala delikatesserna. Två stop i ett par ostdistrikt är redan inplanerade, ställen som vi inte vill missa, där har vi i detalj studerat vad som erbjuds. Kanalfärden har ytterligare alla möjligheter att bli en kulinarisk resa. Där har vi bra möjligheter till fina råvaror och skickliga kockar ombord, som bäddat för lilla magen.

Planering

 

 

 

 

 

 

 

 

Följetongen septitanken går mot sitt slut. Den är nu äntligen monterad och klar. Arbetet tog mer tid än beräknat, men det börjar man vara van med, allt tar längre tid när det gäller båtar.

Septitank

 

 

 

 

 

 

 

Septitank

 

 

 

 

 

 

 

 

Snickeriet går för högtryck. Julbeställningarnas presentförpackningar blev klara under veckan. Vi valde den enkla vägen och gjorde gångjärnen och låset i läder, enkelt och snyggt. Presentförpackningarna bildar en fin helhet, det höjer värdet och skapar nyfikenhet hos kunden över vad som döljer sig i lådan. Ett parti vinglas etsades idag och slutmonteras på onsdag, därefter skickas första satsen på fem förpackningar till kunden. Kunden hade levererat sitt eget monogram och helheten blev mycket snyggt.

Julbeställningar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentförpackning

 

 

 

 

 

 

 

Presentförpackningar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamnguider och tidvattentabeller. Ett par böcker på posten igen. Ardnagees bokhylla kommer att erbjuda extremt lite utrymme för skönlitteratur ombord, alla dessa hamnguider och pilotböcker börjar bilda en ansenlig hög. En snabbtitt i guiden över engelska kanaler och man ser att det finns mycket att ta del av. Den sträckan bjuder på variation och fina hamnar, kultur och historiska platser.

Hamnguider

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transportlådorna för servisen ombord är under arbete. Lådorna tappas ihop för att erhålla maximal styrka. Under långseglatsen kommer vi att ha några som fyller år och flertalet högtider. Då passar det ypperligt att kunna ha festdukning ombord och en egen servis med monogram höjer helheten.

Servislådor

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna vecka fortsätter med julbeställningar, där det ytterligare ramlade in en beställning på en rätt så stor möbel som skall levereras till södra Finland före jul. Lyckligtvis utökas personalen med ytterligare en man till från och med nästa vecka. Tre kvällar är avsatta för planering och helgen borde bli varm och avsatt för Ardnagee. Veckan har nu plötsligt fått två dagar till när älgjakten avslutades i helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: