Två steg framåt

27 Nov

Två dagar i Helsingfors. Middag i Kyrkslätt med syd besättningen. Besök vid Amerikanska ambassaden. Nya septitanken har anlänt.

Ett besök i huvudstaden med späckad agenda. Vistelsen inleddes med kort föreläsning och intervju av en ny besättningsmedlem. Middag på kvällen med syd besättningen och planering. Ett glatt gäng som ser fram emot att få segla med Ardnagee.

Vistelsen i huvudstaden inkluderade även ett besök vid Amerikanska ambassaden. Vänlig personal guidade mig och intervjun var saklig. Visumet är beviljat och borde komma på posten under veckan. Samtliga besättningsmedlemmar som kommer att segla på US vatten får genomgå samma procedur med ett besök vid ambassaden. Ett enkelt esta visum räcker inte när man kommer med egen båt, de fodrar ett B1/B2 visum.

Monteringen av den nya septitanken blev som förväntat, inget enkelt kapitel. Först all demontering innan septitanken kunde provas på plats och den passade perfekt. Steg två var att säkra tanken på plats innan alla slangar kunde anslutas. Två hyllor skräddades om, som ytterligare säkrar tanken i sidled. Slangarna som är allt annat samarbetsvilliga tog sin tid innan de kom sig på plats.

Septitank montering

 

 

 

 

 

 

 

Septitank

 

 

 

 

 

 

 

 

Septitanken som är på 40L och placerad ovanför vattenlinjen arbetar med självtryck, inga pumpar behövs. Från tankens botten går en slang till ett T-stycke och därifrån rakt ut. T-styckets andra utlopp går upp till däck för sugtömningen. Placeringen av tanken i skåpet direkt bakom toalettstolen gör systemet mycket underhållsfritt och extremt korta slangdragningar. Avluftningen av tanken sker via duschens avloppsrör, på så sätt behövdes inga nya hål göras i skrovet, enbart ett hål i däcket för sugtömningens anslutning. Nu återstår att montera allt det som demonterades och därefter kan septitanken punkten strykas från arbetslistan.

Septitanken skåpmonterad

 

 

 

 

 

 

 

T-stycke koppling

 

 

 

 

 

 

 

 

Julbeställningarna kräver sitt i snickeriet, en stor del återstår av beställningarna som skall levereras före jul. Arbetet med septitanken slutförs under veckan och ett par mindre arbeten ombord Ardnagee färdigställs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: