Dokument och fler dokument

20 Nov

Pappersexersis inför ambassad besöket. Mock up för septitank sänt till tillverkaren. Snickeriet levererar och servetthållarna är klara.

Besöket vid Amerikanska ambassaden närmar sig och det gäller att se till att man har samtliga behövliga dokument. Ett litet möte hölls där vi gick igenom alla handlingar på nytt och dubbelkontrollerade samtliga dokument. Intressant att se vad de ställer för frågor vid ambassaden och om jag kommer att behöva komplettera några handlingar. Ytterligare har jag en lista med frågor som jag förväntar mig svar på.

Pappersexercis

 

 

 

 

 

 

 

 

Septitankens mock up har blivit levererad till tillverkaren. Tanken tillverkas i syrafast stål och leveranstid 2-3 veckor. Därefter kan tanken installeras och den punkten avskrivas på listan med åtgärdspunkter. Den slutgiltiga lösningen blev teoretiskt perfekt, verkligheten får därefter bekräfta installationen.

Snickeriet går för högtryck, säsongsarbetaren har installerat sig väl och produkterna kommer som på löpande band. En första sats presentförpackningar i trä har blivit tillverkade. Varje trälåda rymmer två vinglas, där vinglasen kommer att ligga i träull. Trälådorna förses med gångjärn- och lås i läder, enkelt och stilrent.

Presentförpackning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentförpackningar

 

 

 

 

 

 

 

 

Träsvarven spinner på och det kommer ut vinglasfötter. Vinglasfötterna tillverkas i två träslag, ask och furu, beroende på kundernas önskemål. Varje vinglasfot ytbehandlas två gånger, innan foten fästs  vid glaset. Samtliga beställningar hittills är med monogram på glasen, där en kund har sitt eget monogram som etsas in på glasen.

Askfötter trärena

 

 

 

 

 

 

 

 

Servetthållarna är klara. Tillverkningen av en förvaringslåda för hållarna har inletts, parallellt med förvaringslådorna för porslinet. Lådorna tillverkas i 8mm tjock massiv björk. Lådorna förses med monogram på locket innan de ytbehandlas. Ombord kommer vi att förvara lådorna under styrbord koj i ägarhytten, där de spänns fast mot en kulvert. Hur vinglasen kommer att uppbevaras ombord är fortfarande öppet, men tids nog kommer vi på en bra lösning.

Servetthållare

 

 

 

 

 

 

 

Denna vecka bjuder på arbete, främst i snickeriet där vi arbetar med julleveranserna. Fler hamnböcker beställs under veckan och planeringen fortskrider. En offert av Pantaenius båtförsäkringar ligger på bordet och bör ses över. Därtill tillkommer allt annat som är i behov av planering och lösningar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: