Livskvalité

6 Nov

Rekreation, en vecka med härliga inslag. Havsfiske i dagar två, grillkväll på Kubban. Portvinsprovning och naturligtvis älgjakt. En vecka där traditionellt arbete har lyst med sin frånvaro och man har fått njuta.

Under veckan var jag inbjuden som VIP gäst till Finlands största portvinsprovning. Oscar Quevede, chef för portvinshuset Quevede i Portugal var på besök och föreläste om sina portviner. Flertalet exklusiva portviner provsmakades under kvällen med noggrant utvalda ostar som balanserade upp vinerna mycket väl. Under långseglatsen kommer vi att segla längs med den portugisiska kusten och besöka flertalet portvinshus. Portvinshuset Quevede är ett av de hus vi med stor sannolikhet kommer att besöka och riktigt trevligt att få en pratstund med Oscar och avnjuta goda portviner i trevligt sällskap. En kväll där vi alla gick hem med smakrika upplevelser och med siktet inställt högt på allt det goda vi kommer att få provsmaka i Portugal.

Portvinsprovning, Oscar Quevede

 

 

 

 

 

 

 

Portvinsprovning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Två dagars havsfiske i yttre havsbandet. Långsamt lägger sig skärgården till vintervila, stillsamt och vackert. Ett lätt pudertäcke av snö över holmarna och en aning kyligt, klädkoden var den klassiska varma flythalaren. Höstfisket har sin tjusning och lika spännande varje gång man lyfter näten. Fisk av olika valörer, sik, abborre, gös, gädda och lake landades.

Havsfiske

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fisketuren inkluderade även en grillkväll ute på Kubban. Det serverades olika grillade biffar, potatisallad och skagenröra. Ett Italienskt vin gjorde sig perfekt till biffarna och som efterrätt serverades en Kanadensisk vintergin i pälsfodral framför den öppna spisen. Skönt att sitta framför elden i den öppna spisen, drömma om alla fiskarna som går i näten, spekulera om alla de olika goda fiskarna som vi får ta del av under vår seglats runt Atlanten. Livet kan vara mycket njutbart, det gäller bara att fånga de små stunderna som erbjuds.

Grillkväll Kubban

 

 

 

 

 

 

 

 

Helgen avslutades med älgjakt. Ett fint recept på hur en vecka kan fyllas med livskvalité, livet är så mycket mer än bara arbete. Denna vecka borde nya septitanken anlända och installationen av den påbörjas. Planeringen framskrider och stegvis närmar vi oss målet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: