Hösten har anlänt

16 Okt

Säsongen avslutas för lilla gula. Älgjakten är inledd. Targabågen provmonterad. Ardnagee är på nytt övertäckt.

Denna vecka avslutas säsongen med lilla gula. Hon lyfts upp och görs klar för vintern. Två fiskebåtar lämnas fortfarande i sjön för höstfisket, ända fram tills isen kommer. Abborrarna är fina nu på hösten liksom siken som är full av rom. Sikrom med smetana och hackad lök på rostat vitt bröd, en verklig delikatess.

Lilla gula

 

 

 

 

 

 

 

 

Hösten innebär älgjakt som inleddes under veckoslutet i blandat väder. Regn och kallt och en skvätt sol. Första helgen brukar gå trögt innan alla hundar kommer igång och systemen inarbetas på nytt. Så även denna helg, vi fällde enbart 12 älgar. Jaktgudinnan Diana var inte på min sida denna helg, ingen fälld älg för min del. Intressant om jag kan bättra på resultatet från ifjol, då jag fällde två älgar. Mitt jaktlag består av 45 jägare och vi har ett verkligt arbete framför oss. Vi har 119 älgar att fälla, det innebär många timmar i skogen och slakthuset och sist men inte minst, rikligt med kött i frysarna.

Älgtjur

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbetet med targabågen framskrider, alla delar är tillverkade och bågen provmonterad. Allt passade perfekt och bågen är nu nermonterad för rensvetsning. Dessa arbeten påbörjas denna vecka, svetsningen borde bli klar på en dag, den arbetsamma delen är slipningen och den tråkiga delen poleringen. Nästa gång bågen monteras blir i vår när Ardnagee är sjösatt och riggad.

Targabåge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detaljbild stödplatta för stödstag

 

 

 

 

 

 

 

 

Ardnagee är nu övertäckt på nytt och klar för vintern i princip. Återstår att vinterkonservera motorn, därefter kan jag börja fokusera på mindre jobb på insidan i värmen.

Ardnagee övertäckt

 

 

 

 

 

 

 

 

Älgjakten fortsätter parallellt med arbetet ombord Ardnagee. Har vi ytterligare vädergudarna på vår sida kommer en tvådagars fisketripp att klämmas in på agendan. Det var de där romsikarna som lägger sig som bomull i magen och de hoppar inte av sig själva in i frysen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: