Änglar och julfrid

26 Dec

God Jul och julfrid önskar Ardnagees besättning. Vi närmar oss ett nytt år med nya möjligheter. Vad som väntar oss i horisonten återstår att se.

Julen gick smidigt, alla julbeställningarna levererades inom utsatt tid och julfriden kunde inledas. Ljusadventgrisarna visade sig vara en succé och samtliga grisar fann ett nytt hem. Tid fanns även för några änglar som svarvades. Änglarna friktionspolerades med en mix av schellack, sprit och kokt linolja, en blandning som ger en fin lyster.

Änglar

Änglar

 

 

 

 

 

 

 

 

Julgubben gjorde traditionsenligt ett besök. En tavla med Finlands fyrar 1910 hade han med sig i sin släde. Den kommer att göra sig fint i salongen i huset, men först skall en ram tillverkas. Ramen blir ett intressant projekt att utforma och kommer troligen att tillverkas i valnöt.

Fyrar 1910

Fyrar 1910

 

 

 

 

 

 

 

Julens milda väder har erbjudit vackra utflykter längs med kusten. Havet som ständigt lockar, får en att drömma om vad som finns bortom horisonten. Isformationerna längs med stranden bjöd på blandgodis. Tallriksis längs med iskanten och längre upp is som hade formats sig som ägg i olika storlekar och packat sig tätt.

Havet

Havet

 

 

 

 

 

 

Havet

Havet

 

 

 

 

 

 

 

 

Naturen var fridsam, vågorna rullade sakta in och det var njutbart. Längre ut öppnade sig horisonten. Solstrålarna sökte sig ner och bildade ett vackert band. Ett band mot ljusare tider, vem vet, det kan vara våren som skymtar i horisonten. På klipporna låg ett lätt puder av snö och frost orört, vackert.

Havet

Havet

 

 

 

 

 

 

Havet

Snöpuder

 

 

 

 

 

 

 

Säsongen 2016 börjar lida mot sitt slut. En innehållsrik säsong där vi fått uppleva mycket. Skärgårdskryssningarna, yttre havsbandet, skytteltrafiken till Ratan och Swanregattan samt seglatsen upp från Åbo i perfekt slör och sol. En säsong där flertalet nya besättningsmedlemmar har mönstrat på och fått ta del av seglingens underbara värld. Jag får rikta ett stort TACK till alla som har bidragit till ännu en härlig säsong med Ardnagee och dess besättning. Det är människorna som gör säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: