Svinhus och pyssel

19 Dec

Tomteverkstaden är i full gång. Extra personal är inkallad. Färdigställande av ljusadventgrisarna och drömlistan för Ardnagee växer.

Bråda tider i snickeriet som mest liknar ett svinhus med rader av grisar. Ljusadventgrisarna växer stadigt och uppför sig väl, även vid utfodring 🙂 Samtliga grisar har erhållit tre lager med halvmatt lack. Det ger grisarna en vacker lyster samt skyddar dem mot smuts.

Svinhus

Svinhus

 

 

 

 

 

 

 

Steg två är att förse grisarna med manschetter, röd rosett runt nacken och ljus. X antal meter med granris, olika små röda band och brett enfärgat band för nackrosetten har blivit införskaffade. Ytterligare 180st röda bär, 180st små vita blommor som dekorering på manschetterna.

I väntan på manschetter

I väntan på manschetter

 

 

 

 

 

 

 

Manschett material

Manschett material

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varje manschett byggs upp för hand. Först formas granriset, därefter tre små rosetter med ett bär i centrum. Monteringen effektiviserades genom att manschetterna byggs upp steg för steg vid olika stationer. En formar granris, en annan formar rosetterna, en tredje monterar bär och blommor osv.

Arbetsstationer

Arbetsstationer

 

 

 

 

 

 

 

Rosett

Rosett under arbete

 

 

 

 

 

 

 

Montering

Montering

 

 

 

 

 

 

 

 

Varje manschett genomgår en slutgranskning innan den monteras på grisen. Efter att samtliga 4 manschetter är på plats läggs rosettbandet runt nacken och grisen är leveransklar. Under magen på varje gris finns instämplat tillverkare, årtal och serienummer.

Färdig manschett

Färdig manschett

 

 

 

 

 

 

 

 

Monterad gris

Monterad gris

 

 

 

 

 

 

 

 

Med extra personal och flinka fingrar tillverkades samtliga manschetter på mindre än 4h. Grisarna är nu leveransklara och kommer att erhålla nya hem till julen. Första grisen är redan levererad till en mycket nöjd kund och de andra grisarna kommer att vandra ut de närmaste dagarna. En lite annorlunda julbeställning har blivit klar och julfriden kan börja ta vid.

Ljusadventgrisar färdiga för leverans

Ljusadventgrisar färdiga för leverans

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbetet ombord på Ardnagee har stått stilla under veckan. Julbeställningarna har krävt sitt, men planeringen fortgår. Under januari kommer en ny ankarvinsch att beställas och en epirb. En modell i skala 1 till 1 av en del av salongen kommer att byggas. Modellen byggs i 6mm furufaner och där kommer vi att kunna testa lite olika ideér som är under utveckling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: