Julbeställningarna påbörjade

12 Dec

Julbeställningarna påbörjade. Intressanta virkeskombinationer provsvarvade. Skepparen firades och det bjöds på intressant tilltugg, samt seglarsnack med Holland under lupp.

Tomteverkstaden är i full gång. Extra personal är inkallad för att klara av alla julbeställningar. Nästa vecka utökas personalen ytterligare när mer material anländer från Åbo. En prototyp av ljusadventgrisen är klar, där ljusens placering skall flyttas för att erhålla större cc mellan centrumen.

Prototyp

Prototyp

 

 

 

 

 

 

 

 

Grisarna sågas först ut, därefter borras hålen för ljusen och slutligen slipas grisarna och lackeras. En första serie på 15 grisar börjar närma sig lackering. Materialet för manschetterna anländer denna vecka i delar. Manschetterna binder vi för hand och kan på så sätt designa dem själva och de blir mer personliga. Hela ljusadventgrisen blir på så sätt mer ett hantverk. Ljusen köper vi färdiga, att börja stöpa ljusen själva blir allt för tidsdrygt.

Utsågning av grisar

Utsågning av grisar

 

 

 

 

 

 

 

Grisparad

Grisparad

 

 

 

 

 

 

 

 

Provsvarvningarna fortsätter. En brödskål svarvades av bubangi och björk. Flertalet olika träslag har under veckan blivit testade. De som kommer att tas i produktion är ask och valnöt. Lätta att arbeta med och ger vackert resultat. Björk och furu använder vi mycket av sedan tidigare och på den marina sidan använder vi teak och mahogny. Till intarsia arbeten fortsätter vi med wenge, ask samt intressanta lövträd som rosenträ och äppelträ och andra intressant träslag.

Svarvstycke skål

Brödskål av bubangi och björk

 

 

 

 

 

 

 

Brödskål

Brödskål av bubangi och björk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skepparen erhöll ett år till på mätaren under veckoslutet. På den söta sidan bjöds det på jordgubbstårta med hallontopp, plockade från egen plantage. Salta sidan var en överraskning för gästerna. Det serverades älghjärta skuren i sådan form att man inte kunde identifiera vad man åt. Samtliga gäster åt med god aptit och även andra serveringen gick åt direkt.

Jordgubbstårta med hallontop

Jordgubbstårta med hallontopp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ardnagee har en mycket blandad besättning där en är konstnär. Skepparen erhöll dagen till ära en akvarellmålning med Ardnagee som motiv och temat drömseglatsen runt Atlanten. En vacker tavla som väckte stor beundran.

Skepparen och konstnären

Skepparen och konstnären

 

 

 

 

 

 

 

Ardnagees drömseglats

Ardnagees drömseglats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seglarsnack och planering, ett tema som det alltid finns utrymme för. Mast upp leden genom Holland gicks lätt igenom. Att segla tvärs genom Amsterdam på natten kommer att bli en upplevelse liksom hela Holland. En upplevelse som vi kommer att kunna tillfoga den långa lista med fina upplevelser vi redan har fått ta del av och kunnat dela.

Holland planering

Holland planering

 

 

 

 

 

 

Holland planering

Holland planering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vid nästa planeringsmöte kommer vi att börja lägga preliminära datum för de olika etapperna. Även börja placera ut olika besättningar på etapperna. Därefter kan de olika besättningarna börja planera sina ledigheter, läsa på om deras respektive etapper och presentera materialet för skepparen och gruppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: