Kryddhyllor, sniglar och durk slipning

28 Dec

En lugn vecka har passerat, om man kan kalla jul för ett lugnt evenemang. Mera att jaga sjömil på land och springa benen av sig, tillsammans med likasinnade, äta tills man rullar och tycka att livet är underbart. Däremot har det varit julfrid i snickeriet, men nu under mellan dagarna har arbetet återupptagits.

Samtliga äggställningar levererades innan jul, så den delen är avklarad. Nu har vi börjat ta fram prototyper för olika kryddhyllor till köks skåpdörrarna. Det visar sig även vara ett kapitel för sig. Första utkastet provades i furu och såg rätt hyfsat ut på ritbordet, men ej i verkligheten. Åter tillbaks till ritbordet och tänka om. Sidorna såg för klumpiga ut och hela konstruktionen var ej vilsam för ögat, linjerna var ej i balans. Det gäller att få till det rätt, samtidigt som det skall vara funktionellt och stilrent.

Första utkastet, som det blev bumerang på

Första utkastet, som det blev bumerang på

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbetet med durkarna framskrider långsamt, envist många hål att bearbeta. Men det tar sig, 75% är färdig slipat och imorgon borde resterande 25% bli klar slipad och rundningarna kan fräsas till, därefter slutslipningen som är betydligt lättare. Nästa vecka borde lackeringen av de sista durkarna kunna påbörjas.

Otacksamt arbete, men det närmar sig

Otacksamt arbete, men det närmar sig

 

 

 

 

 

 

 

 

Julen bjöd även på en riktig fin kväll ute i gillestugan, i väntan på bastu. Sniglar gratinerade i ugn med blåmögelost och smör, till det nygräddad ört baguette och husets röda att skölja ner det hela med. Mysfaktorn var hög och riktigt gott med något lite lättare som omväxling till, julgrisen som fått sätta livet till.

Mys ute i gillestugan

Mys ute i gillestugan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inkommande vecka bjuder på rent design arbete, försöka hitta en vilsam lösning för kryddhyllorna och slipa durkarna klart. Även nyår infaller under denna vecka och det blir att tänka till, för en riktigt fin nyårs supé. Midsommar var en fullträff, maten, miljön och inte att förglömma, midsommar flickan med sitt vackra tal. Bara att sätta ribban högt och försöka få till en minnesvärd nyårs afton i bästa tänkbara sällskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: