Durkar, ”fladdermöss” och provmontering

14 Dec

Veckan som gått, har bjudit på fina framsteg i snickeriet. Näst sista satsen durkar är klara och äggställningarna avancerar fint.

Slut lackeringen av durkarna gick enligt beräkningarna. Beslagen är monterade och de befinner sig nu på andra våningen för efter härdning. Enbart badrums- och förpiks durken återstår. Där är redan förpiks durken klar för lackering, enbart en durk kvar att restaurera, man börjar vara på slut rakan med dem.

Slut lackering

Slut lackering

 

 

 

 

 

 

 

Efter durkarna, står det nytillverkning på listan. Flertalet nya ribbgaller, kryddhyllor och lite annat smått och gott skall tillverkas, innan det blir dags för den stora utmaningen, salongs bordet. Men innan dess skall en ansenlig mängd äggställningar tillverkas.

Delar klara för betsning och lackering

Delar klara för betsning och lackering

 

 

 

 

 

 

 

 

Lackeringen av äggställningarna blev ett roligt kapitel. En liten ställning fick tillverkas för att kunna rada upp ägg hyllorna på rad under lackering. En smal vajer spändes tvärs över snickeriet i taket, för att kunna hänga upp gavlarna på tork, såg ut som om ett gäng fladdermöss hade invaderat snickeriet.

Ägghyllor på tork

Ägghyllor på tork

 

 

 

 

 

 

 

 

Fladdermöss på tork :)

Fladdermöss på tork 🙂

 

 

 

 

 

 

 

En del av första satsens ägg ställningar är nu torr monterade. Vilket innebär att all tappning är klar, ihop fogade och de väntar på att bli limmade. Innan limningen kan ta plats, kommer en lim jigg att tillverkas, för att säkerställa att alla vinklar står sig korrekt och hela ställningen kan limmas på en gång.

En del av första satsen torr monterade

En del av första satsen torr monterade

 

 

 

 

 

 

Brun betsad med en ton av rött iblandat, för att få fram en varm ton i betsen

Brun betsad med lite rött bets iblandat, för att erhålla en varm ton i betsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna vecka kommer vi främst att fokusera på ägg ställningarna. Julen närmar sig stadigt och flertalet leveranser väntar. Efter att jul hysterin har lagt sig, kommer vi att satsa på utformningen av salongsbordet intarsia arbete, parallellt med tillverkningen av de nya delarna. Även gardinerna till Ardnagee borde få sig en tanke, det tar sin tid, innan de är utvalda och sydda. Våren kommer alltid snabbare än beräknat och man lever alltid i den tron att, vintern är lång, jag hinner nog 🙂

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: