30cm snö och sjö utflykt

23 Nov

Denna vecka har bjudit på snö, ett riktigt vackert snötäcke. Även restaureringen och lackeringen av durkarna flyter på, samt lite godis inför julen.

Andra satsen durkar har blivit slut lackerade. Ytterst lite att plana ut innan man kunde applicera slut skiktet. Alltid en fin känsla när man drar på sista varvet, vetskapen om att en sats på nytt blir klar och man kommer framåt.

Lätt hand slipning för att ta bort dammkorn och eventuella orenheter i lacken

Lätt hand slipning för att ta bort dammkorn och eventuella ”nåppor” i lacken före halv varvet

 

 

 

 

 

 

 

 

Sista skiktet appliceras, halv varvet

Sista skiktet appliceras, halv varvet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helgen bjöd även på en vacker skärgårdstur med lilla fiskebåten. Skärgården ger ett helt annat intryck, när man har öppet vatten och snödränkta holmar, vackert rogivande, en vilande natur.

Båten en aning ner snöad

Båten en aning ner snöad

 

 

 

 

 

 

 

Sikten var nersatt av det ymniga snöfallet

Sikten var nersatt av det ymniga snöfallet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett litet stop gjordes vid SSÄgirs segelpaviljong, Nykarleby segelsällskaps klubbhus ute på en liten holme. Där smakade varm Oboy med kanelbullar riktigt bra, när man satt på bastu terassen och såg ut över havet, lyssnade till vågornas kluckande mot stranden. Enbart naturens egen tystnad, som att vara långt ute till havs. Det enda jag saknade var slalom glasögonen, snön piskar hårt mot ögonen när man ligger och marschar över 20knop.

Angöring av SSÄgirs paviljong

Angöring av SSÄgirs paviljong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utflykten avslutades med att lilla fiskebåten fick komma upp på torra land. Frysarna är nu fyllda med fisk och älg, så man kan med gott samvete avsluta säsongen, + att den större fiskebåten står startklar på trailern, bara att backa ut om det börjar tryta och vädret håller sig gynnsamt.

Lilla fiskebåten tas upp, bra glid på snön :)

Lilla fiskebåten tas upp, bra glid på snön 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även lite små förberedelser inför julen, har det hunnits med. Det vackra tjocka snötäcket skapade inspiration och visst smakar det med hemgjorda pepparkakor.

Receptet, över 100år gammalt

Receptet, över 100år gammalt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varför baka en massa traditionella pepparkakor, när man kan baka segelbåtar, fiskar, hundar, älgar, harar, fötter, giraffer, granar, + någon enstaka gris och hjärta.

Det blev en rejäl sats

Det blev en rejäl sats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helgen bjöd även på läckerheter från köket. Gösfile lätt panerad med parmesan ost, blandat med lite vetemjöl och innan servering, nypressad citron på, till det potatismos och gräddfil med gräslök, en riktigt lyckad kombination. Även kötträtten var mycket smakrik, en Thai version med en mycket stor dos vitlök och paprika, honung, Caj,P, grillkryddor, strimlad gris och svamp. Allt välbalanserat och inrullat i tunnbröd + en lätt sallad, det bara smältade i munnen.

Strimlad gris i sitt esse. orientaliskt gott

Strimlad gris i sitt esse. orientaliskt gott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna vecka bjuder på standard arbete i snickeriet, durk restaurering, samt fortsatt arbete med ägg ställningen. Som bonus kommer denna vecka att även innehålla något extra, eller som en i besättningen brukar uttrycka sig, något helt otippat. Mer om det i nästa veckas reportage.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

towards distant shores

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: