Klart för vintern

26 Okt

Idag drogs den sista presenningen över Ardnagee. Allt är surrat och klart, nu får vintern anlända. Vädret har varit ovanligt gynnsamt för årstiden och det gick att dra ut lite extra på säsongen. Nu börjar vädergudarna hota med köld och nederbörd, redan på onsdag är det utlovat -5°C, men det gör inget, man har ju ett varmt snickeri att arbeta i.

Ardnagee sett från ovan

Ardnagee sett från ovan

 

 

 

 

 

 

 

Trångt om saligheten under presenningen

Trångt om saligheten under presenningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blir intressant att se, hur denna lösning av över täckning fungerar, konceptet är väl beprövat av andra och borde inte vålla några problem. Luftspalten på 50mm borde vara tillräcklig och det kändes luftigt och torrt under presenningen.

Klart för vintern

Klart för vintern

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu kan man börja fokusera på allvar på allt som skall tillverkas och restaureras i snickeriet. Köksskåp dörrarna kommer att få kryddhyllor på insidan. Där planerar jag plats för 4 kryddburkar per dörr, 8 burkar med de kryddor man använder mest dagligen, lätt överskådligt, samt nära till hands. Ett par durk skivor är provslipade och resultatet är mycket tilltalande, tids drygt, men vackert blir resultatet. Salongs bordet intarsia är ännu under planering och de olika förslagen skall få mogna.

5 blir för trångt, 4 ger mer plats för vackert snickeri arbete

5 blir för trångt, 4 ger mer plats för vackert snickeri arbete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även älgjakten flöt vackert på i helgen. Jag hade turen att på nytt få ”banga” en älg, denna gång var det en kalv jag fällde. Skottet var väl placerat och djuret föll utan desto mer dramatik. Hela 16 älgar lyckades mitt älglag fälla i helgen, vi börjar vara en bra bit på väg, med att fylla vår kvot.

Älgkalv

Älgkalv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu sedan Ardnagee är täckt, börjar drömmarna om nästa säsong. Vilka platser som man vill besöka, vilka uppgraderingar som finns på önskelistan, samt summera denna säsong. En säsong som bjöd på mycket, med flertalet upplevelser som har berikat en djupt i själen. Något att smälta, när snön yr runt hörnen i vinter och man sitter där framför kakelugnen, i värmen och drömmer sig bort, ut på böljan den blå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: