Inför slutrakan

26 Apr

Det bara ”blir” var det någon som sa, arbetet flyter på stadigt framåt. Så kändes det när man satt på terassen lördag kväll, i  solskenet, med en gin i handen och blickade tillbaka över veckan som gått.

Flertalet arbets moment har blivit avprickade och listan krymper. Nedgångs luckans sidofoder blev slut lackerade under lördagen. Nedgångs trappan är slutmonterad, liksom motor lådan. Även en stor del nytillverkade delar är klara för montering. Hand VHF har fått en egen liten hylla vid kartbordet, den återstår ännu att montera på plats.

Det elektriska börjar vara under kontroll, badrummet har fått sina ”Fön” uttag, såväl land- som inverter ström. Navigations systemet är även det testat. Under inkommande vecka kommer även maskinen att provköras och den läckande bränsle givaren att åtgärdas. Efter det återstår det enbart att montera listar längs med skot skenorna och byta ut winch avlastarna, samt montera innertaken i de sektionerna. Efter det borde det tekniska vara under kontroll och städningen av båten kan inledas under veckoslutet. Under veckan har jag även anmält båten till Swan regattan vid Sandhamn, Stockholm. Det blir säkert en trevlig upplevelse, race, mingel och regatta middag.

Inkommande vecka på måndag borde VVS mannen få avklarat sitt i badrummet och den sektionen kan plockas ihop slutgiltigt, även en provtryckning av vatten sidan kommer att utföras. Kartbords sektionen saknar tre listar som är tillverkade, men ej inpassade och lackerade. Man börjar verkligen känna att man är på slutrakan och stressen stiger lite, den öppna horisonten hägrar. Flertalet smådetaljer kommer jag inte att hinna med före sjösättning, utan de blir att montera i efterskott. Dit hör bland annat dörrarna som inte hinner bli klara, kryddhyllorna till pentryt, ventilations gallren till värme utblåsen och lite annat smått och gott.

Om allt går enligt beräkningar, sedan jag räknat om från det första sjösättnings datumet, till det som jag nu siktar på, blir det sjösättning 7 Maj. Datumet är ej ännu kontrollerat med transportfirman som sköter transporten och lyftet, dit blir det att ringa på måndag.

Även lördagens utflykt till Vasa gav resultat, de båt delar som jag behövde är nu införskaffade och skönt med lite avkoppling från arbetet och bara strosa runt. Det behövs lite motvikter till de långa arbets passen, så jag passade på och besökte en djur gård, där stötte jag på en mycket glad liten get vid namn Albert. Alla dessa djur och den fina natur vi har runt omkring oss, för att inte tala om havet, vilken harmoni de skänker oss. Man blir glad inombords vid tanken på allt som hägrar framför en och att få greppa rodret och styra ut till havs, segla under stjärnklar himmel, tystnaden, ett med naturen.

Regatta inbjudan

Regatta inbjudan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rörmokare under arbete

VVS mannen under arbete

 

 

 

 

 

 

 

Slut lackering av nedgångs luckan

Slut lackering av nedgångs luckan

 

 

 

 

 

 

 

Nedgångs trappan under slut montering

Nedgångs trappan under slut montering

 

 

 

 

 

 

 

Motor lådan restaurerad

Motor lådan restaurerad

 

 

 

 

 

 

 

Akter däck

Akter däck

 

 

 

 

 

 

 

Däck

Däck

 

 

 

 

 

 

 

Fördäck

Fördäck

 

 

 

 

 

 

 

 

Geten Albert

Geten Albert

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: