Ibland är det lätt att le

20 Apr

Vilken vecka, arbetet med Ardnagee går stadigt framåt. 4 extra inkallade har jobbat under veckan, listan med punkter som skall åtgärdas har minskat radikalt. Man börjar känna att det närmar sig, men det återstår ännu en lång lista med diverse, innan sjösättning.

Sittbrunns bänken har fått en förstärkning laminerad undertill, jag noterade ett litet svikt i bänken och det brukar vara allmän samling vid rodret, så en förstärkning är på sin plats. En laminerings expert inkallades, som fixade mina önskningar på nolltid. Roligt och tacksamt när man har vänner i alla branscher, som bara kommer när man kallar in dem.

Autopiloten som smällde till på Nordsjön 2012, har nu genomgått service och är nu i skick. Leif som är motor montör plockade hela paketet i små delar, och inte tog det länge, innan han hittade den felande länken. Ett märkligt hjul i en av drivmotors differentialer hade kommit ut på vift och orsakade att autopiloten blev obrukbar. Det hjulet är nu säkrat och autopiloten testkörd under belastning, skönt att få den fixad, man blir så fort lat och använder ofta autopiloten. Det finns även de som säger att man blir mer bekväm, ”lat”, med åren och njuter av att bara slappna av.

Under veckan har även presenningarna tagits bort och ställningen sågats ner i sektioner. Hon såg ut som en val skelett under operation när Kenneth började gå lös på ställningarna, men plötsligt började hon likna den Swan hon är, smutsig, men hon blir nog vit och ren igen, det sköter städ teamet om. Kenneth monterade även en stor knippe däcks beslag, nu återstår det att byta ut winsch avlastarna och lägga nya teak lister längs skot skenorna och därefter börjar däcket vara klart.

Veckan har även bjudit på vårens första fisketur. Lilla fiskebåten gick i, och två tunnor med nät lades ut, resultatet var magert, matfisk för 16 gånger, men vackert så. Det smakar alltid lite extra gott med vårens första rökta sikar och abborrar. Under veckan hamnade även en del av besättningen ut för hälsogranskning, så kallat stickprov utfördes och pappren stämplades. Skepparn själv klarade sig, den årliga granskningen för dykcertifikat täcker den delen.

Denna vecka kommer även nedgångs trappan och motorlådan att färdig ställas, en del el arbeten är ännu på hälft, de skall åtgärdas, samt nytillverkning av flertalet listar till kartbords sektionen. Materialet till den läckande bränsle givaren har även anlänt och det blir att göra ett besök hos en av vännerna och fixa till det i hans metall verkstad. Även en tur till Vasa står på agendan, lite mer båt tillbehör skall kompletteras, en ny bäddmadrass till ägarhytten och se på lite nytt örngott, man ”vill” så mycket, men alltid trevligt att få lite nytt och fräscht.

Sittbrunns bänken under laminering

Sittbrunns bänken under laminering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiske premiär

Fiske premiär

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kenneth går lös på val skelettet

Kenneth går lös på val skelettet

 

 

 

 

 

 

 

Bekanta linjer uppdagas

Bekanta linjer uppdagas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

RAN Sailing

A family sailing the world since 2016

Estromo

Äventyret fortsätter

%d bloggare gillar detta: